Тачи одбацио приједлог КФОР-а

Влада у Приштини одбацила је приједлог Кфора да до половине септембра преузме контролу два прелаза са Србијом, Јариње и Брњак, док се још чека одговор предсједника Србије Бориса Тадића, преноси агенција ДПА. Косовски премијер Хашим Тачи је на сједници Владе Косова рекао да је на састанку са командантом Кфора Ерхардом Билером разговарано о ситуацији на […]

четвртак, 4 августа, 2011 / 17:12

Влада у Приштини одбацила је приједлог Кфора да до половине септембра преузме контролу два прелаза са Србијом, Јариње и Брњак, док се још чека одговор предсједника Србије Бориса Тадића, преноси агенција ДПА.

Косовски премијер Хашим Тачи је на сједници Владе Косова рекао да је на састанку са командантом Кфора Ерхардом Билером разговарано о ситуацији на сјеверу и наредним корацима.

Све агенције Уједињених нација, које се баве хуманитарним питањима, су закључиле да нема хуманитарне кризе на сјеверу, рекао је Тачи и поручио да Приштина није напустила своје грађане на сјеверу, наводи се на сајту косовске владе.

Тачи је рекао да је реалност на сјеверу таква да нема повратка на ситуацију пре 25. јула и да је сада уведен закон и ред.

О Уставу, законима и правима се не преговара ни са ким, истакао је Тачи.