Поново блокиран рачун општине Челинац

Рачун општине Челинац код Уни кредит банке данас је поново блокиран због пресуде у корист Пере Кичића у износу од 31.293 марака. Предмет спора је Кичићев захтјев за накнаду материјалне штете која је настала од "неовлаштено и неквалитетно изведених радова" на изградњи потпорног зида на парцели Зорке Ковачић, која граничи са парцелом Пере Кичића. Ковачићева […]

четвртак, 4 августа, 2011 / 16:01

Рачун општине Челинац код Уни кредит банке данас је поново блокиран због пресуде у корист Пере Кичића у износу од 31.293 марака.

Предмет спора је Кичићев захтјев за накнаду материјалне штете која је настала од "неовлаштено и неквалитетно изведених радова" на изградњи потпорног зида на парцели Зорке Ковачић, која граничи са парцелом Пере Кичића.

Ковачићева је на тој парцели 2003. години саградила потпорни зид који се срушио и нанио велику материјалну штету на стамбеном и пословном простору Кичића.

Градња овог потпорног зида пријављена је надлежним општинским службама као бесправна, али је општина Челинац тек послије настале штете донијела рјешење којим је Ковачићевој наложено да га уклони.

Пуцање зида узроковало је клизање земљишта, јер инспекцијске службе нису правовремено реаговале у складу са правилима.

Суд сматра да је општина одговорна за претрпљену штету на Кичићевим објектима након што се срушио потпорни зид који је на својој парцели бесправно изградила Зорка Ковачић.

У овом спору општина је била друготужена, док је Зорка Ковачић првотужена, а општина ће овом блокадом исплатити цјелокупан износ, а половину ће касније потраживати од Ковачићеве.

Начелник општине Челинац Момчило Зељковић рекао је да је претходна општинска власт направила низ пропуста у свом раду, па је по основу судских пресуда прошле године из буџета исплаћено скоро пола милиона марака, а ове године, са овом пресудом, већ 100.000 марака.

У овогодишњем буџету за трошкове за судска рјешења планирано је 45.000 марака, али је овај износ већ премашен.