KФОР уклања барикаде, Срби бране

Према сазнањима "Блица", око 12.30 часова рањено је троје Срба у селу Добруша, које се налази поред Пећи у већинској албанској средини. Jединица Кфора почела код Јагњенице уклањање барикаде коју су прије месец дана Срби поставили на путу према Брњаку. Кфор запријетио грађанима употребом силе ако се не разиђу и бацио сузавац у више наврата.Кфор […]

четвртак, октобар 20, 2011 / 07:59

Према сазнањима "Блица", око 12.30 часова рањено је троје Срба у селу Добруша, које се налази поред Пећи у већинској албанској средини.

Jединица Кфора почела код Јагњенице уклањање барикаде коју су прије месец дана Срби поставили на путу према Брњаку. Кфор запријетио грађанима употребом силе ако се не разиђу и бацио сузавац у више наврата.Кфор омета телекомуникацију на сјеверу КиМ.

10.48 – Припадници Кфора поново затражили од Срба окупљених на барикади у Јагњеници да се разиђу и упозорили да ће применити силу уколико они не уваже тај захтев. Кфор поново употребио сузавац.

10.45 – Осам војника Кфора лакше повређено приликом интервенције у Јагњеници приликом руковања противпожарним средствима, пиропатронима и средствима за избацивање сузавца.

09.44 – Портпарол Кфора Уве Новицки изјавио је да је акција Кфора на територији општине Зубин Поток била успешна и да ће Кфор наставити са акцијама у циљу успостављања слободе кретања на територији Косова.

09.35 – Срби ојачавају барикаде у Јагњеници довозећи камионе натоварене балванима.

09.00 – Око 40 грађана на барикади у Јагњеници затражило помоћ због сузавца, каже докторка Хитне помоћи. Јаке снаге Кфора окупиле се и у мјесту Кошутово.

………

Јаке снаге Кфора почеле су да се групишу у својим базама око поноћи, након чега су најмање два конвоја кренула према прелазу Брњак, јављају репортери РТС-а са Космета.

02.45 – Мештани из општине Зубин Поток почели су око два сата иза поноћи да се окупљају у већем броју на барикадама које се налазе испред конвоја Кфора.

03.57 – Конвој Кфора јутрос је око 4 сата стигао до барикаде у Зупчу, а пола сата раније други конвој стигао до барикаде у Јагњеници. Возила Кфора на 300 метара од барикада, на којима је окупљено више десетина грађана.

04.15 – Председник Србије Борис Тадић затражио од Кфора и Еулекса уздржаност.

05.45 – Припадници Кфора оклопним транспортером склонили један попречени камион на барикади код Јагњенице. Пешадиска антидемонстранска јединица Кфора у кордну дошла до саме барикаде. У покушају потискивања демонстранта припадници Кфора употребили сузавац у спреју. Ситуација је напета.

06.15 – Грађани поседали на пут окренути леђима Кфору који их преко разгласа позива да се разиђу кућама. Срби узвикују "Нећете нас отерати".

07. 05 – Хитна помоћ помаже грађанима којима је сузавац ушао у очи. Кфор запретио силом, ако се грађани не разиђу. Ометају се мобилне мреже 064, и 063, јавља репортер РТС-а.

07.30 – Припадници Еулекса ноћас, око 2 сата, заузели барикду која је била постављена код прелаза Брњак и са ње потиснули Србе који су је контролисали.

07.40 – На административном прелазу Јариње ситуација је мирна, али се из предострожности окупља већи број грађана.0 КОМЕНТАРА

  1. 04.15 – Председник Србије Борис Тадић затражио од Кфора и Еулекса уздржаност.

    хммм..ево га још један суздржани патриота тражи суздржаност окупатора? Па трагикомични предсједниче, не можеш једним дупетом на шест столица!
    Ови људи доле су или грађани твоје државе у којој си предсједник или ћеш да их се одрекнеш и бациш под гусјенице „партнерским“ нато-тенковима!

  2. Ма Тадића и његове више нико озбољно у Србији и не схвата, само, нажалост по грађане Србије, па и по нас, он ће поново да влада, док год постоје „сателити“ његове партије: УРС, СДПС, СПО, ЛСВ, СПС, ЈС, ПУПС, СДА, СВМ, ЛДП…

Оставите одговор