Кенету Брани титула, Винслетовој орден британског царства

Британски глумац и редитељ Кенет Брана проглашен је за витеза док је његова колегиница, оскаровка Кејт Винслет награђена орденом Команданта реда британског царства (ЦБЕ) које им је додијелила краљица Елизабета поводом прославе свог рођендана. Како преносе британски медији, пјевач групе „Take That” Гери Барлоу такође је одликован као и дизајнерка Сара Бартон која је осмислила […]

понедељак, јун 18, 2012 / 18:49

Британски глумац и редитељ Кенет Брана проглашен је за витеза док је његова колегиница, оскаровка Кејт Винслет награђена орденом Команданта реда британског царства (ЦБЕ) које им је додијелила краљица Елизабета поводом прославе свог рођендана.

Како преносе британски медији, пјевач групе „Take That” Гери Барлоу такође је одликован као и дизајнерка Сара Бартон која је осмислила вјенчаницу војвоткиње од Кембриџа.

Сер Кенет Брана, 51, рекао је БиБиСију да је „почаствован, узбуђен и невјероватно срећан” што му је додјељена титула витеза.

Брана је познат по својим адаптацијама комада Вилијама Шекспира, али и улогом професора Гилдероја Локхарта у филмовима о Харију Потеру.

Кејт Винслет, 36, која је Оскара добила за улогу у филму „Читач” из 2009. године рекла је да је „изненађена и почаствована” одреном. „Због овога сам поносна што сам Британка”, рекла је она.

Краљица почасти додјељује два пута годишње – на Нову годину и свој рођендан. Изабранике бирају комитети на основу номинација владе и јавности. Већину почасти углавном добијају људи који нису у жижи јавности, махом запослени у индустрији или грађевинском сектору, али се повремено појави и неко познато лице.Оставите одговор