КБО! и Испад! у ДФК

У ДФК 19.03.2011. године ће се одржати концерт на којем ће свирати крагујевачка група "КБО!", а као предгрупа свираће "Испад!" из Бање Луке. КБО! је панк хардкор група из Крагујевца коју карактерише пост панк звук са дисторзираним гитарама и текстови са социјалном тематиком. Један су од најстаријих панк бендова с простора бивше Југославије. Група је […]

петак, март 4, 2011 / 14:50

У ДФК 19.03.2011. године ће се одржати концерт на којем ће свирати крагујевачка група "КБО!", а као предгрупа свираће "Испад!" из Бање Луке.

КБО! је панк хардкор група из Крагујевца коју карактерише пост панк звук са дисторзираним гитарама и текстови са социјалном тематиком. Један су од најстаријих панк бендова с простора бивше Југославије. Група је настала у јануару 1982. године, према ријечима чланова, као реакција на лошу крагујевачку сцену осамдесетих година XX вијека. Тренутну поставу чине бубњар Слободан Вујић (Бобан), пјевач и соло гитариста Саша (Вуја) и ритам гитариста Иван Ивезић (Ивеза). Дугогодишњи ритам гитариста био је Александар Војиновић. Назив КБО! представља ономатопеју жабе из цртаног филма.

А на својој званичној страници кажу: И поред свега КБО! остаје досљедан својим идејама и остаје једини бенд у старој и садашњој ЈУ који је остао потпуно независан и ван сваких политичких компромитовања, и за све ове године остаје најстарији и најактивнији панк/хц бенд у Србији.

http://www.myspace.com/listentokbo
http://www.youtube.com/watch?v=4HAjhtPZGDY&NR=1

Испад! је настао у прољеће 2002. године. Прву свирку су одржали те исте године, а након двије године снимају албум под називом "Мој анархо бунт". Други албум су издали 2006. Год. – "Еш Даунов синдром". Тренутно им је у припреми трећи албум који би требао изаћи у току ове године.

Улазница ће коштати 5КМ.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор