Калинић: На Палама направити музеј настанка Српске

ПАЛЕ – Кандидат Савеза за демократску Српску за предсједника Републике Српске Драган Калинић рекао је вечерас на Палама да подржава идеју Борачке организације Пале да у ратној пријестоници, мјесту гдје је настала РС, буде направљен музеј отаџбининско-ослободилачког рата. Калинић, који је и предсједник СЗДС, рекао је након посјете Борачкој организацији Пале, да би тај музеј […]

уторак, септембар 14, 2010 / 22:56

ПАЛЕ – Кандидат Савеза за демократску Српску за предсједника Републике Српске Драган Калинић рекао је вечерас на Палама да подржава идеју Борачке организације Пале да у ратној пријестоници, мјесту гдје је настала РС, буде направљен музеј отаџбининско-ослободилачког рата.

Калинић, који је и предсједник СЗДС, рекао је након посјете Борачкој организацији Пале, да би тај музеј свједочио о настанку РС и да би био прилика да се сазнају многе истине, па и истина о страдању Срба у Сарајеву и широм БиХ током протеклог рата.

Он је рекао да је на састанку оцијењено да још нека мјеста на Палама треба да буду обиљежена као значајна мјеста за историју и настанак РС, а то су фабрика "Фамос" у којој је било сједиште предсједника РС, стара зграда Владе на Корану и прва зграда Народне скупштине.

"Ако уђемо у парламент, настојаћемо да подржимо захтјеве борачких организација који се односе на редовну исплату борачких додатака и њихово повећање, као и да се за демобилисане борце приоритетно пронађу радна мјеста", истакао је Калинић и додао да СЗДС подржава захтјев Борачке организације да се породицама погинулих бораца пружи много више и да њихова дјеца имају приоритет при запошљавању.

Предсједник Борачке организације Пале Михајло Парађина рекао је након састанка да је за Борачку организацију приоритет очување РС и њених институција, јер је то највреднија тековина одбрамбено-ослободилачког рата за коју су пале многе жртве.

Он је напоменуо да је веома важно доказивање истине о протеклом рату, а прије свега о страдању српског народа и да то мора бити на врху пирамиде.

"Сва статусна питања категорија које представљамо морају се ефикасније и квалитетније рјешавати", нагласио је Парађина.Оставите одговор