САД: Раст малопродаје ублажио страх од нове рецесије

ВАШИНГТОН – Продаја у америчкој трговини на мало забиљежила је у августу највећи раст за пет мјесеци захваљујући повећаном промету на бензинским пумпама и продавницама одјеће. То је даље ублажило страховања од повратка рецесије, показали су данас објављени подаци америчког министарства трговине. Укупна продаја на мало је у августу повећана 0,4 одсто, после раста у […]

уторак, 14 септембра, 2010 / 22:40

ВАШИНГТОН – Продаја у америчкој трговини на мало забиљежила је у августу највећи раст за пет мјесеци захваљујући повећаном промету на бензинским пумпама и продавницама одјеће.

То је даље ублажило страховања од повратка рецесије, показали су данас објављени подаци америчког министарства трговине.

Укупна продаја на мало је у августу повећана 0,4 одсто, после раста у јулу од ревидираних 0,3 одсто, што је био други узастопни мјесец повећања продаје на мало у САД која је мјерило потрошачког здравља.

Раст малопродаје у јулу је првобитно процијењен на 0,4 одсто, пренела је агенција Ројтерс.

У поређењу с августом прошле године, малопродаја је повећана 3,6 одсто.

У САД су се појавила страховања од повратка у рецесију, с обзиром на успоравање опоравка из најдубље рецесије од 30-их година прошлог вијека после јењавања подстицаја из владиног стимулативног пакета, вриједног 814 милијарди долара, и упорно високу стопу незапослености.Оставите одговор