Отворена штампарија Гласа Српске у Маховљанима

ЛАКТАШИ – Члан Предсједништва БиХ Небојша Радмановић синоћ је у Маховљанима код Лакташа свечано пустио у погон Штампарију „Гласа Српске“ у новој хали, у коју је компанија “Независне новине“ уложила више од 2,5 милиона марака. "Реализацијом овог пројекта `Независне новине` су показале да нису само лидер у независном новинарству, већ да ће постати лидер и […]

среда, септембар 15, 2010 / 09:25

ЛАКТАШИ – Члан Предсједништва БиХ Небојша Радмановић синоћ је у Маховљанима код Лакташа свечано пустио у погон Штампарију „Гласа Српске“ у новој хали, у коју је компанија “Независне новине“ уложила више од 2,5 милиона марака.

"Реализацијом овог пројекта `Независне новине` су показале да нису само лидер у независном новинарству, већ да ће постати лидер и у графичкој дјелатности", рекао је Радмановић.

Он је додао да је ово велики догађај за графичку дјелатност уопште и да ће се отварањем ове штампарије створити бољи услови за рад.

Радмановић је нагласио да је ово добар примјер како функционише Инвестиционо-развојна банка коју је основала Влада РС, а која је дала кредит "Независним новинама" да би изградила ову штампарију.

Присутнима се обратио и замјеник директора "Независних новина" Александар Копања који је подсјетио да су "Глас Српске" прије двије године купили конзорцијум "Интеграл инжењеринга“ и "Независних новина".

Он је додао да је приликом куповине у "Гласу Српске" било запослено 317 радника, а да је данас повећан број запослених на 382.

Отварању Штампарије присуствовали су и предсједник Владе РС Милорад Додик, предсједавајући Савјета министара Никола Шпирић, више министара у Влади РС, те привредници, политичари и јавни радници из РС и Федерације БиХ.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *