Калинић: Босић не зна ништа о "Патриоту"

Некадашњи предсједник СДС Драган Калинић рекао је да садашњи лидер ове странке Младен Босић у вријеме стварања листа "Патриот" није био у руководству СДС-а и да није био у току шта се ради. "Босић је у то вријеме био амбасадор у Словенији. Био је мимо поступка стварања `Патриота`, а о томе смо знали Мирко Шаровић, […]

четвртак, јануар 20, 2011 / 07:29

Некадашњи предсједник СДС Драган Калинић рекао је да садашњи лидер ове странке Младен Босић у вријеме стварања листа "Патриот" није био у руководству СДС-а и да није био у току шта се ради.

"Босић је у то вријеме био амбасадор у Словенији. Био је мимо поступка стварања `Патриота`, а о томе смо знали Мирко Шаровић, Горан Поповић, Драган Чавић и ја. Када сам говорио о начину рада СДС-а и `Патриота` мислио сам на СДС из тог доба", рекао је Калинић за "Глас Српске".

Он рекао да је чудно то што Босић реагује на нешто у шта уопште није упућен, истичући да му није јасно шта садашњи предсједник СДС-а уопште има с тим, јер он тада није био у руководству странке, већ је био само њен члан.

СДС је саопштио јуче да ова странка није створила лист "Патриот" и Слободана Васковића, него да су га створила двојица бивших лидера те странке Драган Калинић и Драган Чавић.

Калинић је раније изјавио да је СДС направила Франкенштајна од Васковића који је, када су одлучили да престану да га финансирају, уцјењивао да ће објављивати текстове против њих.

Бивши високи функционер СДС-а Горан Поповић потврдио је да је СДС створила лист "Патриот" и Слободана Васковића.

"У почетку је став странке био да се помогне Васковићу да направи `Патриот`. Шефови из врха СДС-а били су за то да се са свим битним субјектима договори финансирање `Патриота`. У то вријеме Босић је био по рангу 150. члан СДС-а", рекао је Поповић за "Глас Српске" и додао да је у вријеме "поларизације" СДС-а Васковић остао са Чавићем.Оставите одговор