Јужни Судан:Сукоби не престају, 600 мртвих

Најмање 600 људи је убијено, а 985 је повријеђено у племенским сукобима у новој држави Јужни Судан, саопштиле су Уједињене нације. Мисија Уједињених нација објавила је овај извјештај након што су у четвртак, 19. августа, избили сукоби у јужносуданској држави Џонлеј. Међу жртвама има и жена и дјеце, саопштио је гувернер ове државе Куол Мањанг […]

уторак, август 23, 2011 / 09:28

Најмање 600 људи је убијено, а 985 је повријеђено у племенским сукобима у новој држави Јужни Судан, саопштиле су Уједињене нације.

Мисија Уједињених нација објавила је овај извјештај након што су у четвртак, 19. августа, избили сукоби у јужносуданској држави Џонлеј.

Међу жртвама има и жена и дјеце, саопштио је гувернер ове државе Куол Мањанг Јук и додао да су сукоби започели и у оближњем округу Биер.

Он је казао да су припадници племена Мурле напали пет села у овој области и отели жене и дјецу, пренијела је агенција Франс прес.

Јужни Судан постигао је назависност од Судана 5. јула, што је већи дио међународне заједнице поздравио, иако су свјетске дипломате више пута изразиле забринутост због стабилности у тој земљи и тензија са владом у Картуму.Оставите одговор