Виндоуз 8 ће подржавати УСБ 3.0

Мајкрософт, односно један од његових запослених Денис Фланаган, објавио је на званичном блогу ће Виндоуз 8 имати подршку за УСБ 3.0. На блогу који прати развој новог Виндоуза Фланаган је рекао да се очекује да ће до 2015. године сви ПиСи рачунари имати подршку за УСБ 3.0 стандард, а да ће само у тој години […]

уторак, 23 августа, 2011 / 10:02

Мајкрософт, односно један од његових запослених Денис Фланаган, објавио је на званичном блогу ће Виндоуз 8 имати подршку за УСБ 3.0.

На блогу који прати развој новог Виндоуза Фланаган је рекао да се очекује да ће до 2015. године сви ПиСи рачунари имати подршку за УСБ 3.0 стандард, а да ће само у тој години бити продато двије милијарде УСБ 3.0 уређаја, те да је одлука о уграђеној подршци била логична.

Ипак, како широм свијета постоји још око десет милијарди УСБ уређаја на старом, 2.0, стандарду, подршка за ове уређаје неће изостати, кажу из Мајкрософта.

"Одлука да уведемо УСБ 3.0 била је лака, али учинити то без прављења компромиса са постојећим екосистемом је изазов који смо морали превазићи", рекао је он.