Јовановић добио награду "Иса-бег Исхаковић"

БЕОГРАД – Сарајевске невладине организације уручиле су предсједнику Либерално-демократске партије (ЛДП) Чедомиру Јовановићу награду "Иса-бег Исхаковић” за "изузетан допринос ширењу културе, отворености и очувању идентитета главног града Босне и Херцеговине". Како је саопштено из ЛДП-а, Јовановић је приликом пријема награде на свечаној церемонији у Народном позоришту у Сарајеву, истакао да је та награда упућена свим […]

недеља, децембар 12, 2010 / 14:25

БЕОГРАД – Сарајевске невладине организације уручиле су предсједнику Либерално-демократске партије (ЛДП) Чедомиру Јовановићу награду "Иса-бег Исхаковић” за "изузетан допринос ширењу културе, отворености и очувању идентитета главног града Босне и Херцеговине".

Како је саопштено из ЛДП-а, Јовановић је приликом пријема награде на свечаној церемонији у Народном позоришту у Сарајеву, истакао да је та награда упућена свим људима који се годинама боре за политику толераниције и разумијевања свих народа у региону.

„Награде се обично дају због оног што је урађено, ја вјерујем да сам ову добио због онога што желим и због оног што треба да урадим. У тим жељама нисам усамљен, и зато је ова награда упућена свим оним људима који су имали толико потребног разумијевања за све оно што сам радио ја и што је радила странка”, рекао је Јовановић.

Предсједник ЛДП-а је оцијенио да награда представља обавезу која конкретизује политику која на регион не гледа „као на плијен”, нити која у регион не иде „тражећи алиби за сопствени неуспјех”.

„Награда конкретизује политику која Босни, Хрватској, Црној Гори, и наравно Косову, треба да понуди визију заједничког живота који би почивао на сагласности наших разлика, на уважавању тог богатства и на оној врсти вриједности која је била потребна у прошлости, а која је тако мало присутна данас”, казао је Јовановић.

Награда Иса-бег Исхаковић, посвећена је "сјећању на утемељивача Сарајева као града заснованог на грађанским вриједностима и слободном и мирном суживоту свих народа и религија из XV вијека", а додјељује је 15 угледних невладиних организација из главног града Босне и Херцеговине у име пријатеља града Сарајева.

Ранији добитници исте награде у конкуренцији политичара били су Весна Пусић и Стипе Месић.Оставите одговор