Јосиповић БиХ политичарима: Свијет вас гледа

САРАЈЕВО – Предсједник Хрватске Иво Јосиповић поручио је политичарима у БиХ да се договоре и пронађу компромис у којем се нико неће осјетити губитником, те да преузму одговорност коју су им грађани дали у политичком процесу. "Ово је вријеме за државништво, за одлуке које нису ни једноставне ни без ризика. Гледају вас ваши грађани и […]

петак, фебруар 18, 2011 / 10:51

САРАЈЕВО – Предсједник Хрватске Иво Јосиповић поручио је политичарима у БиХ да се договоре и пронађу компромис у којем се нико неће осјетити губитником, те да преузму одговорност коју су им грађани дали у политичком процесу.

"Ово је вријеме за државништво, за одлуке које нису ни једноставне ни без ризика. Гледају вас ваши грађани и свијет вас гледа", рекао је Јосиповић у интервју за магазин "Дани" и додао да не вјерује у причу да договор није могућ.

Јосиповић је рекао да договор није могућ ако се полази искључиво из својих позиција и размишља само о властитом интересу, наглашавајући да "краткорочно бункерирање прије или касније заврши наопако".

Он је поновио да су Хрвати у БиХ један од три конститутивна народа и да морају имати потпуно иста институционална и политичка права као и друга два конститутивна народа, јер је то једина гаранција стварне равноправности.

Јосиповић је истакао да нема шансе да Хрватска пусти да БиХ буде "остављена и заборављена црна рупа на Балкану", не само због елементарне солидарностри, него и због властитог интереса.

Говорећи о случају Тихомира Пурде, Јосиповић је рекао да има повјерења у правосуђе БиХ и да се нада исходу који ће бити праведан.



Оставите одговор