Мирко Цветковић смањује владу Србије

Премијер Србије Мирко Цветковић изјавио је да ће Влада Србије до краја мјесеца бити реконструисана и да то подразумијева спајање министарстава и мању владу. Он је оцијенио да су Влади "без дилеме потребни нова енергија и нови људи", а да се само размишљало о томе да ли ће поједини министри бити замијењени или је потребна […]

петак, фебруар 18, 2011 / 10:45

Премијер Србије Мирко Цветковић изјавио је да ће Влада Србије до краја мјесеца бити реконструисана и да то подразумијева спајање министарстава и мању владу.

Он је оцијенио да су Влади "без дилеме потребни нова енергија и нови људи", а да се само размишљало о томе да ли ће поједини министри бити замијењени или је потребна реконструкција Владе која подразумијева и спајање ресора.

"Ближи сам другом решењу и ту одлуку ћу донијети до краја мјесеца", рекао је Цветковић за данашње издање београдског дневног листа "Прес" и истакао да не види препреку да у реконструисаној влади по коалиционом споразуму своја мјеста заузму и представници Г17 Плус.

На питање новинара да ли има трему уочи јубиларне 400. сједнице владе, имајући у виду све што се издешавало, у интервјуу који ће "Прес" у цјелини објавити у недјељу, Цветковић је одговорио да нема, је би послије 399 сједница Владе било смјешно да има трему.

Упитан о министру економије у оставци Млађану Динкићу, који није био присутан на неколико сједница, Цветковић је одговорио "немојте мислити да би он мени сметао и да се појавио".Оставите одговор