Још апликација из исте продавнице: Црна Гора почела преговоре са НАТО-ом

Црна Гора је данас почела преговоре о приступања НАТО-у, објављено је на сајту Алијансе. "Почетком преговора, Црна Гора је данас направила значајан корак ка чланству у НАТО", пише на званичном сајту Алијансе. Како се наводи преговори ће покрити политичка, војна и правна питања и биће прилика да обје стране разјасне отворена питања. Након разговора, наредни […]

понедељак, фебруар 15, 2016 / 21:17

Црна Гора је данас почела преговоре о приступања НАТО-у, објављено је на сајту Алијансе.

"Почетком преговора, Црна Гора је данас направила значајан корак ка чланству у НАТО", пише на званичном сајту Алијансе.

Како се наводи преговори ће покрити политичка, војна и правна питања и биће прилика да обје стране разјасне отворена питања.

Након разговора, наредни корак је да чланице НАТО-а потпишу Протокол о приступању, након чега ће Црна Гора, уз позивницу, почети да учествује на састанцима Алијансе.
Црна Гора ће моћи да приступи Вашингтонском споразуму и тако постане 29. чланица НАТО-а након што све чланице ратификују Протокол о приступању.

Преговоре ће водити помоћник генералног секретара Алијансе за политичка питања и безбједоносну политку, грчки амбасадор при НАТО-у, Трасивулос Тери Стаматопулос.

Црногорску делегацију предводи амбасадарка при НАТО-у Драгана Радуловић.
Отварајући преговоре, Стаматопулос је казао да је то знак прогреса који је Црна Гора направила од обнове независности и да ће учлањењем у Алијансу ојачати њену безбједност и сувереност, преноси РТЦГ.

Министарка одбране, Милица Пејановић-Ђуришић, казала је у интервјуу РТЦГ да ће преговори највјероватније трајати до априла. Она је навела да се преговори не разликују пуно од досадашњег тока интеграција.

Према њеним ријечима, од Црне Горе се очекује да представи план за наставак реформи.Оставите одговор