Јавио се и Босић: Додик и Марковићева гнусно лажу

Предсједавајући Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Младен Босић каже да су небулозне тврдње и гнусне лажи које су данас изрекли Милорад Додик и Милица Марковић на конференцији за новинаре у Бањој Луци.

субота, април 28, 2018 / 11:40

"Милорад Додик и Милица Марковић немају право да држе лекцију никоме нити да причају о моралу, поштењу и патриотизму. Ради се о бескрупулозним и похлепним људима опасних намјера којима никада није доста. Чак неће из свог џепа да плате ни бањско лијечење", казао је Босић.

Он наглашава да је морал, поштење и патриотизам Додик показао односом према Републици Српској и њеним институцијама које су урушене и које је безочно искористио за лично богаћење себе и своје породице.

"Треба ли га поново подсјетити на оно што и птице на грани знају да је за вријеме његовог мандата Република Српска покрадена од стране уског круга политичара и тајкуна око њега, а грађани из Републике Српске одлазе како би обезбједили голи живот", казао је Босић.

Што се тиче судског спора који је како каже Додик добио, Босић, подсјећа Додика на налаз судског вјештака којим је Додик дефинисан као психички болесник који не би могао добити ни дозволу за ношење оружја, те је као такав требао давно да одступи са функције предсједника Републике Српске. И птице на грани знају да се ради о највишем стубу корупције и да он није процесуиран само због нерада тужилаштава која су под политичком контролом.

"Када је у питању истрага у Савјету Европе о сумњи да је Азербејџан подмићивао посланике Парламентарне скупштине Савјета Европе, истрага је потврђена и ја је нисам измислио", каже Босић и додаје да је истрага вођена и предмет тога, између осталих, била је и посланица из БиХ Милица Марковић из СНСД.

"Због чега покушава да лажима прикрије да је била осумњичена и да је била на списку могућих подмићиваних посланика ПС СЕ, то зна она а не ја. Истражна комисија је закључила да нема директних доказа о корупцији у случају Марковић, али то не значи да није било корупције. По тој логици у РС нема корупције јер се не процесуирају криминалци из врхова власти. Комисија очекује од истражних органа земаља чији су посланици умјешани да спроведе полицијску истрагу, пошто комисија није имала тај мандат. Хоће ли се то десити и у случају Милице Марковић зависи од Тужилаштва БиХ. Ја нисам покренуо ту истрагу о којој прича цијела Европа", казао је Босић.

Он каже да нема намјеру да одговара на будалаштине које свакодневно долазе из СНСД, који тиме покушавају да сакрију свој криминал и своју бахатост, али и немоћ да га оправдају и сакрију од јавностиОставите одговор