Јариње: Кфор пресјекао нови пут, Срби насули шљунак

Неколико стотина Срба, који су се окупили на заобилазном путу код административног прелаза Јариње на сјеверу Косова, где је Кфор синоћ поставио бодљикаву жицу, одговорили су постављањем барикада од шљунка. Ситуација је мирна, али напета, преносе београдски медији и наводе да је војницима Кфора на том заобилазном путу дошло појачање из базе која се налази […]

петак, септембар 23, 2011 / 07:10

Неколико стотина Срба, који су се окупили на заобилазном путу код административног прелаза Јариње на сјеверу Косова, где је Кфор синоћ поставио бодљикаву жицу, одговорили су постављањем барикада од шљунка.

Ситуација је мирна, али напета, преносе београдски медији и наводе да је војницима Кфора на том заобилазном путу дошло појачање из базе која се налази уз сам административни прелаз Јариње, а Срби су на то одговарили гласним негодовањем и звиждуцима.

Припадници њемачког контигента Кфора синоћ су нешто послије 19.30 часова развукли бодљикаву жицу на алтернативном заобилазном путном правцу поред административног прелаза Јариње на сјеверу Косова.

Пут у дужини од око три километра локални Срби су јуче завршили и припремили за асфалтирање, тако да се овим путним правцем током дана кретао велики број возила из централне Србије ка сјеверу Косова и обратно.

Војници Кфора камионима су препријечили пут, развукли жицу и груписали своје припаднике.Оставите одговор