Jaпански премијер се одриче своје плате

Јапански премијер Наото Кан саопштио је да се одриче своје премијерске плате све док криза са оштећеном нуклеарном централом не буде окончана. "Наставићу да примам приходе као члан парламента, али не и примања везана за премијерску функцију", изјавио је данас шеф јапанске владе на конференцији за новинаре. Он је додао да поред компаније Токио електрик […]

уторак, мај 10, 2011 / 13:40

Јапански премијер Наото Кан саопштио је да се одриче своје премијерске плате све док криза са оштећеном нуклеарном централом не буде окончана.

"Наставићу да примам приходе као члан парламента, али не и примања везана за премијерску функцију", изјавио је данас шеф јапанске владе на конференцији за новинаре.

Он је додао да поред компаније Токио електрик паувер /Тепко/, и Влада Јапан има велику одговорност у овој кризи.

Званичници из ове компаније раније данас су саопштили да се одричу плата.

Компанија вјерује да ће успјети да реакторе оштећене нуклеарне централе Фукушима доведе у стање "хладног гашења" до јануара 2012. године.

Нуклеарна централа Фукушима 1 претпјела је озбиљна оштећења након снажног земљотреса јачине девет степени Рихтерове скале и цунамија који су 11. марта регистровани у сјевероисточном дијелу Јапана, што је највећа нуклеарна катастрофа од несреће у Чернобиљу 1986. године. /крај/бнОставите одговор