Tужилац Романо остаје у БиХ

Тужилаштво БиХ демантовало је вијест да се тужилац Јуде Романо, који води истрагу о злочину у сарајевској Добровољачкој улици, спрема да напусти БиХ без подизања оптужнице у овом предмету. "То је тотално нетачна информација. Тужилац Романо сигурно остаје у БиХ до истека мандата који му траје до почетка наредне године", рекао је Срни портпарол Тужилаштва […]

уторак, мај 10, 2011 / 13:43

Тужилаштво БиХ демантовало је вијест да се тужилац Јуде Романо, који води истрагу о злочину у сарајевској Добровољачкој улици, спрема да напусти БиХ без подизања оптужнице у овом предмету.

"То је тотално нетачна информација. Тужилац Романо сигурно остаје у БиХ до истека мандата који му траје до почетка наредне године", рекао је Срни портпарол Тужилаштва БиХ Борис Грубешић.

Позивајући се на изворе у врху правосуђа БиХ, "Прес" је објавио да се Филипинац Јуде Романо, међународни тужилац Тужилаштва БиХ који води истрагу о злочину у сарајевској Добровољачкој улици, спрема да напусти БиХ без подизања оптужнице у овом предмету.

Лист наводи да ће Романо обуставити истрагу о убиству 42 војника у Сарајеву 3. маја 1992. године, поступајући попут свог бившег колеге и шефа Посебног одјељења за ратне злочине Тужилаштва БиХ Дејвида Швендимена, који је почетком децембра 2009. обуствио истрагу у случају "Тузланска колона", а само неколико дана касније напустио БиХ и вратио се у САД.

Извор "Преса" тврди да је Романо под великим утицајем бошњачког политичког врха. /крај/веб/дадОставите одговор