Јанко у трећем колу!

Типсаревић лако стигао до треће рунде Ролан Гароса, где ће одмерити снаге са Роџером Федерером. Јанко Типсаревић практично се није ни ознојио, а прошао је у треће коло Ролан Гароса. Он је са 3:0 (6:1, 6:3, 6:0) надиграо Шпанца Пере Рибу за само 80 минута и изборио дуел са великим Роџером Федерером. Јанко, свестан да […]

среда, мај 25, 2011 / 12:52

Типсаревић лако стигао до треће рунде Ролан Гароса, где ће одмерити снаге са Роџером Федерером.

Јанко Типсаревић практично се није ни ознојио, а прошао је у треће коло Ролан Гароса.

Он је са 3:0 (6:1, 6:3, 6:0) надиграо Шпанца Пере Рибу за само 80 минута и изборио дуел са великим Роџером Федерером.

Јанко, свестан да га жреб води на мегдан Швајцарцу, као да је штедео снагу за тај меч. Против Шпанца је играо таман "колико треба", без много трчања, трошења снаге, ишао на кратке поене.

То му је омогућило да поведе меч и наметне свој ритам. На сервис противника играо је без грешке, док је нешто теже добијао своје гемове. Све то резултирало је убедљивим вођством од 6:1 после само 30 минута игре.

У другом је Шпанац покушао да пружи нешто жешћи отпор – "држао" се до 2:2, али је Јанко Након тога решио да "скрати причу", направио брејк, повео са 5:2 и лагано након још пола сата игре стигао до 2:0 у сетовима.

У трећем је то већ било пуко одрађивање посла – искористио је српски тенисер сваку грешку противника, што му је омогућило да добије сет "са нулом", за само 20 минута игре.

Типсаревић ће у трећој рунди играти против Федерера, који је убедљиво надиграо Француза Максима Тексеру са 6:3, 6:0, 6:2.

Типсаревић и Федерер до сада су одиграли три меча, у којима је Швајцарац славио сваки пут.

Ипак, још увек је у сећању правих љубитеља тениса легендарни други дуел, одигран на Аустралијан Опену пре три године, када је Јанко био на корак од сензације – 6:7(5), 7:6(1), 5:7, 6:1, 10:8.

Сигурно је да ће одморни Типсаревић имати много мотива на дуелу трећег кола, а самим тим неће изостати ни одлична игра. Биће то њихов први дуел на шљаци.Оставите одговор