Москва осудила појачано бомбардовање Триполија

Руско Министарство иностраних послова осудило је данас појачано Нато бомбардовање Триполија, оцијенивши да то представља "грубо одступање" од мандата УН. "Поново добијамо узнемирујуће извјештаје из Либије о снажним ваздушним нападима међународних коалиционих снага у Триполију", наводи се у саопштењу руског Министарства и истиче да то поново представља грубо одступање у односу на резолуције 1970 и […]

среда, мај 25, 2011 / 12:33

Руско Министарство иностраних послова осудило је данас појачано Нато бомбардовање Триполија, оцијенивши да то представља "грубо одступање" од мандата УН.

"Поново добијамо узнемирујуће извјештаје из Либије о снажним ваздушним нападима међународних коалиционих снага у Триполију", наводи се у саопштењу руског Министарства и истиче да то поново представља грубо одступање у односу на резолуције 1970 и 1973 Савјета безбједности УН.

Коалиција коју предводи НАТО појачала је јуче бомбардовање Триполија. У синоћњим ваздушним нападима НАТО снага на Триполи погонуло је 19 људи, а 150 је повријеђено.

До сада најснажније бомбардовање извршено је пошто је Француска најавила да ће заједно са Великом Британијом распоредити своје борбене хеликоптере како би се удари појачали.

Међународна интервенција у Либији почела је 19. марта, у складу са резолуцијом Савјета безбједности УН с циљем заштите цивила, а НАТО је команду над овим операцијама преузео крајем марта.Оставите одговор