Изложба Николе Дабића: Предвиђање реалитета или Антиципација стварности?

У Салону Тисе Милосављевића у Банском двору 16. октобра 2020. године (петак) у 19:00 часова биће отворена изложба "АНТИЦИПАЦИЈА СТВАРНОСТИ " академског сликара Николе Дабића.

петак, октобар 16, 2020 / 13:12

Поставка обухвата селекцију радова који су настали у оквиру његовог мастер студија на Академији умјетности Универзитета у Бањалуци под менторством професора Весе Совиља.

Због тренутне епидемиолошке ситуације број мјеста у публици је ограничен. Обавезно је ношење заштитне маске и дезинфекција руку на улазу.

Интернационална анксиозност

"Антиципација стварности" је назив мастер рада који кроз умјетничке инсталације истражује комплексну природу феномена интернационалне анксиозности.

Интернационална анксиозност представља својеврсну теорију коју је умјетник дефинисао обзервацијом личне и глобалне појаве анксиозног поремећаја између којих поставља паралелу и сагледава узроке и посљедице по индивидуалност и интернационалност."

Биографија:

Никола Дабић је рођен 1994.године у Приједору. Године 2013. уписује се на графички смјер на Академији умјетности Универзитета у Бањалуци на којем дипломира 2017.године. По завршетку основних студија у класи Зорана Бановића, 2018.године уписује мастер студије интермедијалне умјетности у класи Младена Миљановића ,а потом у класи Весе Совиља.

Његови умјетнички радови немају медијска ограничења и варирају у зависности од идеје. Генерални фокус умјетности коју ствара се заснива на на много аспеката критичког опажања многих локалних и глобалних, социјалних, економских, политичких, идеолошких и историјских питања.

Кроз своју умјетничку праксу умјетник настоји да произведе дискурс о одређеним друштвеним феноменима, да их учини видљивим и омогући релацију између њих и посматрача. Активно излаже од 2013. године.

Присутан је у интернационалним публикацијама и колекцијама те је учествовао у изложбама у Српској, ФБиХ, Србији, Њемачкој, Мексику, Холандији, Италији, САД, Румунији, Кини и Турској.Оставите одговор