Данијела Михић овогодишња добитница награде МСУРС

Стручни жири Музеја савремене умјетности Републике Српске у саставу Лана Павловић, виши кустос, Жана Вукичевић, виши кустос и Младен Бањац, виши кустос једногласно је одлучио да Награду за најбоље радове на Изложби завршне године Ликовног одсјека Академије умјетности Бања Лука додијели Данијели Михић.

петак, 16 октобра, 2020 / 12:49

Стручни жири издваја јасно дефинисан и аутентичан визуелни израз у раду Данијеле Михић. Поред медија цртежа и сликарства, којима је у потпуности овладала, Данијела се бави и проширеним медијима попут видеа. У сваком од наведених медија показује изражену креативност и маштовитост у којима осмишљава живописну сценографију и нарацију.

Њено умијеће, начин на који ради и експериментише са различитим медијима да би изразила свој умјетнички потенцијал издваја ову умјетницу завршне године Академије умјетности за кандидата за Награду Музеја савремене умјетности РС. На основу њених досадашњих остварења, жири препознаје потенцијал и утемељеност за даљи умјетнички рад који ће значајно допринијети разноврсности израза на савременој умјетничкој сцени Републике Српске.

Награда Музеја савремене умјетности Републике Српске осим новчане награде подразумијева и изложбу награђеног студената која ће бити реализована током 2021. године у Галерији Плус-изложбено продајном простору МСУ РС.

Од 2001. године кустоси Музеја додјељују награду за најбољи завршни рад на четвртој години студијског циклуса, а од 2017. године постаје пракса да са освојеном наградом умјетник/умјетница добије прилику за организацију изложбе у Галерији Плус и то у термину који се поклапа са завршном изложбом студената Академије умјетности у Бањалуци.