Изазови васпитања у савременом друштву

Стручњак за област педагогије Саша Тодоровић из Вршца одржао је јуче у библиотеци Америчког културног центра Добој предавање о теми "Изазови васпитања дјеце и младих у савременом друштву". Ово је прво у низу Тодоровићевих предавања, које организује и финансира невладина хуманитарна организација АДРА, док наредна, током мјесеца, слиједе у Бањалуци, Брчком, Сарајеву и Бијељини. "Ова […]

понедељак, мај 9, 2011 / 07:38

Стручњак за област педагогије Саша Тодоровић из Вршца одржао је јуче у библиотеци Америчког културног центра Добој предавање о теми "Изазови васпитања дјеце и младих у савременом друштву".

Ово је прво у низу Тодоровићевих предавања, које организује и финансира невладина хуманитарна организација АДРА, док наредна, током мјесеца, слиједе у Бањалуци, Брчком, Сарајеву и Бијељини.

"Ова предавања су првенствено намијењена родитељима и просвјетним радницима, односно свима који се баве васпитањем дјеце", нагласио је Тодоровић. Он је додао да одређени медијски садржаји, првенствено на телевизијским програмима, видео игрице и одређени интернет сајтови могу имати негативан утицај на младе.

"Овакви садржаји могу да доведу до пораста агресивности, смањења комуникације и негативних менталних, емотивних и физичких посљедица, уколико их млади користе неправилно", каже Тодоровић.

Овај сет предавања требало би да буде водиља младим родитељима и васпитно-образовним радницима, на основу којих ће добити сазнања који су медијски садржаји опасни за најмлађе и да се обуче како примјетити посљедице штетног утицаја медија на дијете.

Хуманитарна организација АДРА, са сједиштем у Вашингтону, дјелује у Републици Српској и Федерацији БиХ од септембра 1992. године, од када су ангажовани на организовању многих хуманитарних акција, као и пројеката за помоћ у превенцији алкохолизма, дроге и насилног понашања код младих.Оставите одговор