Из Сарајстана професору Милошу Ковићу забрањен улазак у државну заједницу БиХ

Милош Ковић се придружио руском писцу Захару Прилепину, на дугом списку људи којима из Сарајева методом дубоке парадржаве онемогућавају право на слободу мисли и ријечи.

недеља, март 13, 2022 / 07:51

Професор Ковић као да је терориста, а не професор који не допушта фалсификовање српске историје. То, нажалост, не смета само Ефбиху него и колаборационистима из Београда, те је Милош Ковић водио тешку битку само за могућност да остане професор на Филозофском факултету Универзитета у Београду.

Опет се још једном показало зашто је БиХ неодржива земља, будући да се грубо и без икаквог уважавања ставова Републике Српске, користе државне полуге под контролом Сарајева, да би се остваривала хегемонија над Србима и Српском. При том су оправдања за овако грубо кршење права на слободу кретања и јавне ријечи, сасвим необразложена, што се таји и од особе којој је улазак у земљу направљен. Просто да би се генерисала оваква вијест, јер неко очигледно ужива у томе умишљајући да је то моћ, а не усуд "заједничких институција".

Сарајево је изгубило самоконтролу

Како је навео за "Вечерње Новости", ова информација саопштена му је на граници. Није му саопштено ко је одлуку донео и због чега му је забрањен улазак у БиХ.

Одлука о забрани уласка донесена је крајем фебруара.

– Мислим да се овде ради о деликту мишљења. Делује ми невероватно да мишљење једног историчара, универзитетског професора може да угрожава безбедност и уставни поредак БиХ – рекао је професор Ковић.

Како каже, све ово га подсећа на русофобију која тренутно ескалира на западу.

– Делује да је Сарајево изгубило самоконтролу. Убеђен сам да иза забране не стоје власти Републике Српске и да се ради о одлуци која је донета без консензуса – наводи професор Ковић.

Како закључује, размотриће предузимање даљих правних корака. Овакав потез Сарајева, наводи он, указује на могућност да ће бити још забрана истакнутим српским појединцима и да се ради на покушају да се укину везе на релацији Београд – Бања Лука.Оставите одговор