Ивановић: Ни говора о подјели Косова!

Државни секретар у Министарству за Косово и Метохију Оливер Ивановић изјавио је данас је да о подјели Косова нема говора и да је став Владе Србије о томе непромијењен. Ивановић је у изјави рекао да је став Владе Србије у вези евентуалне подјеле Косова непромијењен и да Влада поштује Устав Србије према којем је Косово […]

уторак, април 26, 2011 / 19:29

Државни секретар у Министарству за Косово и Метохију Оливер Ивановић изјавио је данас је да о подјели Косова нема говора и да је став Владе Србије о томе непромијењен.

Ивановић је у изјави рекао да је став Владе Србије у вези евентуалне подјеле Косова непромијењен и да Влада поштује Устав Србије према којем је Косово и Метохија њен саставни дио.

Он је рекао да се полтика званичног Београда према Косову и Метохији базира на Уставу и на закључцима Скупштине Републике Србије.

Ивановић је указао на погубност идеје о подјели Косова, истичући да већина преосталог српског становништва на Косову живи јужно од Ибра и да се све што је значајно за наш идентитет, културу и историју такође налази тамо.

Ако би став о подјели Косова био прихваћен то би поколебало оне који су са нама до сада били принципијелни у ставу да Косово не може бити независно и многи би промијенили мишљење чиме би Косову отворили врата у УН, рекао је Ивановић.

Државни секретар је упозорио да би евентуална подjела Косова могла неког да натjера да размишља да тај рецепт препише за неке друге дijлове Србије попут Сандџака или друге дијлове Балкана, на пример, Републику Српску.

"Нисам сигуран да многи на читавом Балкану не би преписали себи тај рецепт, а то би значило отварање свих оних прича које се трудимо да затворимо свих ових година,"- рекао је Ивановић.Оставите одговор