Фудбалски радници Српске изнијели став

Делегација Фудбалског савеза Републике Српске на данашњем састанку са Комитетом за нормализацију Фудбалског савеза БиХ није постигла договор, али се отворено разговарало о проблематици и погрешкама које су доволе до санкција ФИФА и УЕФА према Фудбалском савезу БиХ, изјавио је Срни члан Комитета ФС РС Драган Кулина. Он је потврдио да је делегација ФС РС […]

уторак, април 26, 2011 / 19:19

Делегација Фудбалског савеза Републике Српске на данашњем састанку са Комитетом за нормализацију Фудбалског савеза БиХ није постигла договор, али се отворено разговарало о проблематици и погрешкама које су доволе до санкција ФИФА и УЕФА према Фудбалском савезу БиХ, изјавио је Срни члан Комитета ФС РС Драган Кулина.

Он је потврдио да је делегација ФС РС на данашњем састанку веома аргументовано изнијела своје виђење проблематике у вези са доношењем новог статута Фудбалског савеза БиХ који одговара стандардима ФИФА и УЕФА.

Кулина је након данашњег састанка у Сарајеву изјавио да је сада потребно хитно, односно за пет до 10 дана, одржати састанак предсједника Комитета за нормализацију Фудбалског савеза БиХ Ивице Осима са најодговорнијим људима ФИФА и УЕФА Сепом Блатером и Мишелом Платинјем.

Кулина је оптимиста да ће 26. маја, на скупштини Фудбалског савеза БиХ, доћи до договора око Статута који одговара стандрарима ФИФА и УЕФА, иако ће то бити тешко усагластити, али још има времена да се превазиђу разлике.

"Неко ће морати да попусти или, у супротном, да преузме одговорност за све оно што се може догодити продужетком санкција које ће потрајати мног о дуже неко што се и мисли", рекао је Кулина.

ЕУФА и ФИФА су 1. априла увеле санкције Фудбалском савезу БиХ, јер није усвојен нови статут који би испуњавао минималне стандарде еврпске, односно Свјетске фудбалске федерације.

На састанку представника ФИФА и УЕФА у Бечу 18. априла именован је Комитет за нормализацију стања у Фудбалском савезу БиХ којег чине Ивица Осим, Дарко Љубојевић, Елведин Бегић, Иван Беус, Драган Кулина и Сеад Кајтаз.

На састнку у Бечу је закључено да постоји могућност да Извршни комитет ФИФА 1. јуна укине санкције у случају усвајања новог статута, али да ће у супротном суспензија бити продужена до Конгреса ФИФА-е 2012. године.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор