Италијански и грчки анархисти: Има нека тајна веза

РИМ – Полиција је данас саопштила да је потврдила да постоји чврста веза између италијанских и грчких анархиста, који су слали пакете-бомбе у амбасаде у својим земљама. Италијанска група анархиста која је послала пакете са експлозивом у грчку, швајцарску и чилеанску амбасаду у Риму је тиме одговорила на позив грчких сабораца да појачају нападе, пренијела […]

уторак, децембар 28, 2010 / 16:11

РИМ – Полиција је данас саопштила да је потврдила да постоји чврста веза између италијанских и грчких анархиста, који су слали пакете-бомбе у амбасаде у својим земљама.

Италијанска група анархиста која је послала пакете са експлозивом у грчку, швајцарску и чилеанску амбасаду у Риму је тиме одговорила на позив грчких сабораца да појачају нападе, пренијела је агенција АП.

Италијанска „Незванична анархистичка федерација” је у понедељак преузела одговорност за нападе и саопштила да је жељела да покаже солидарност са затвореним грчким анархистима и помогне њиховој акцији „револуционарног насиља”, рекао је пуковиник карабињера Маурицио Меџавила.

Група анархиста је преузела одговорност за експлозије у швајцарској и чилеанској амбасади у Риму 23. децембра, када су повријеђене двије особе.

У понедељак су експерти за демонтирање бомби деактивирали експолозивну направу послату у пакету грчкој амабасади у италијанској пријестоници.

Грчки анархисти су прошлог мјесеца послали 14 пакета- бомби у амбасаде у Атини, као и француском предсједнику Николи Саркозију, њемачкој канцеларки Ангели Меркел и италијанском премијеру Силвију Берлусконију.

Два пакета су експлодирала, али повријеђених није било.

За ове нападе одговорност је преузела група „Завјера ватрених ћелија”.Оставите одговор