ИТ побољшава снимке док их постављате

Компанија, чија је технологија коришћена у многим холивудским блокбастерима, као што су Спајдермен, Господар прстенова и ИКС-мен, сада је у власништву компаније JуТјуб, односно Гугл. Куповина Грин Перот Пикчерса обављена је како би се побољшао квалитет, најприје аматерских, снимака постављених на овај сервис, кажу из ове компаније. "Неки од најпопуларнијих видеа на ЈуТјубу су снимљени […]

среда, март 16, 2011 / 19:13

Компанија, чија је технологија коришћена у многим холивудским блокбастерима, као што су Спајдермен, Господар прстенова и ИКС-мен, сада је у власништву компаније JуТјуб, односно Гугл.

Куповина Грин Перот Пикчерса обављена је како би се побољшао квалитет, најприје аматерских, снимака постављених на овај сервис, кажу из ове компаније.

"Неки од најпопуларнијих видеа на ЈуТјубу су снимљени камерама или мобилним телефонима лошијег квалитета. Узмимо, на примјер, снимке недавних протеста у Либији. Иако емотивни, они могу бити веома нејасни или мутни" , каже Џереми Доиг, задужен за видео технологију у компанији Гугл.

"Шта ако би постојала технологија која може да побољша квалитет таквих снимака, изоштри слику и учини је квалитетнијом, и све то док је постављате на сајт? Технологија компаније Греен Паррот Пицтурес ради управо то ", рекао је Доинг.

Са друге стране, на сајту компаније Грин Перот Пикчерс објављено је саопштење у коме се наводи да су веома узбуђени што се придружују Гуглу, као и да се надају да ће њихово знање помоћи да се побољша квалитет стотине милиона снимака које корисници широм свијета постављају.

Финансијски детаљи аквизиције ове ирске компаније нису објављени.Оставите одговор