07:46 Сад је провјерено: Митрополит Амфилохије се упокојио22:32 Дарко Ристов Ђого: У тренутку када ово пишем митрополит је на респиратору - направите Владу Црне Горе!19:03 Министарство просвјете: Не знамо разлог љутњи, настава на даљину успјешно функционише као и раније18:45 Српска ствар се у ЦГ развија да горе не може: Андрија Мандић уз Медојевића оптужује Кривокапића да је "гласач ДПС"18:42 Ако је и до кампање, превише је: БНТВ се преиграо и Шеранића назвао пудлицом18:00 Град Подгорица даје плац Удружењу грађана Црногорска православна црква17:57 Ана Брнабић вилу Јованке Броз додијелила себи на кориштење17:51 Нови извјештај Савбезу УН у четири поглавља: Резолуција СДС о "грађанској БиХ" највећа унутрашња пријетња Дејтонском мировном споразуму17:46 Рутински и на дистанци: ММФ се код Вишковића распитује за паре које не можемо вратити17:10 Чачак, Чачак, бањолучки рокенрол!

Источно Сарајево: Почиње међународни кошаркашки турнир

У Источном Сарајеву данас ће бити отворен Међународни кошаркашки турнир за кадете „Куп пријатељства Радивоја Кораћа“ на коме учествују екипе „Барселона -Регал“, „Партизан Мтс“, ОКК „Београд“ и КК „Босна“. Јездимир Милошевић, предсједник Кошаркашке фондације "Феникс" која организује турнир, рекао је јуче на конференцији за новинаре у Источном Сарајеву да је ријеч о турниру којим се […]

четвртак, 29 септембра, 2011 / 08:31

У Источном Сарајеву данас ће бити отворен Међународни кошаркашки турнир за кадете „Куп пријатељства Радивоја Кораћа“ на коме учествују екипе „Барселона -Регал“, „Партизан Мтс“, ОКК „Београд“ и КК „Босна“.

Јездимир Милошевић, предсједник Кошаркашке фондације "Феникс" која организује турнир, рекао је јуче на конференцији за новинаре у Источном Сарајеву да је ријеч о турниру којим се покушава сачувати успомена на кошаркашку величину каква је био Радивоје Кораћ и на коме учествују три екипе које су биле прваци Европе.

Он је рекао да ће данас у 18.00 часова у дворани Основне школе "Алекса Шантић" у Војковићима, на отварању турнира, играти екипе "Барселоне" и ОКК "Београда".

"Током тродневног турнира предвиђено је да игра свако са сваким и надамо се да ће ово постати традиционална манифестација у Источном Сарајеву", рекао је Милошевић, додајући да Фондација "Феникс" не намјерава убудуће да омасовљавањем умањи квалитет овог међународног турнира.

Директор Омладинског програма КК "Барселона – Регал" Жорди Ардевор Лопез изразио је задовољство што његова екипа учествује на турниру који носи име прослављеног кошаркаша и на коме играју велике екипе еврпске кошарке.

"Имамо позиве за многе турнире, али долазак на `Куп пријатељства Радивоја Кораћа` за нас представља посебан изазов", рекао је Лопез.

Тренер кадетске екипе "Барселоне" Марк Калдерон рекао је да је у Источно Сарајево довео играче који су 1995. и 1996. годиште, те да ће имати прилику да види гдје је мјесто његовој екипи у односу на друге велике екипе из југоисточне Европе.

Директор КК "Босна" Амир Буква пружио је пуну подршку Фондацији "Феникс" за организацију овакве спортске манифестације која пружа прилику кадетима "Босне" да играју са великим противницима.

Епкипе "Партизан Мтс" и ОКК "Београд" требале су да стигну синоћ у Источно Сарајево, а због "Дана Евролиге" у Београду нису могли доћи раније.

Учесници турнира данас прије подне положиће цвијеће на мјесто погибије Радивоја Кораћа.

Међународни кошаркашки турнир за кадете "Куп пријатељства Радивоја Кораћа" биће затворен у суботу, 1. октобра, након утакмице коју играју екипе "Барселона – Регал" и "Партизан Мтс".Коментариши