Испитиване Бин Ладенове удовице

Америчка обавјештајна служба испитала је три удовице Бин Ладена које су приведене током операције у којој је убијен лидер терористичке групе Ал-Каида, Осама бин Ладен, јавио је данас Си-Ен-Ен, позивајући се на америчке и пакистанске изворе. Бин Ладенове супруге су испитане заједно, упркос америчкој жељи да буду саслушане одвојено, и показале су „отворено непријатељство” према […]

петак, мај 13, 2011 / 22:00

Америчка обавјештајна служба испитала је три удовице Бин Ладена које су приведене током операције у којој је убијен лидер терористичке групе Ал-Каида, Осама бин Ладен, јавио је данас Си-Ен-Ен, позивајући се на америчке и пакистанске изворе.

Бин Ладенове супруге су испитане заједно, упркос америчкој жељи да буду саслушане одвојено, и показале су „отворено непријатељство” према америчким званичницима који су их испитивали, наводи Си-Ен-Ен позивајући се на једног званичника пакистанске владе и на два америчка званичника блиска овом случају.

Током испитивања, којем су присуствовали и чланови пакистанске обавјештајне службе ИСИ, у име све три је говорила најстарија супруга Бин Ладена.

Бијела кућа је затражила од Исламабада да помогне приступ америчких истражитеља трима удовицама које се налазе у притвору у Пакистану, јер би оне могле имати веома важне информације о мрежи Ал-Каида, као и о Бин Ладеновој умијешаности у њене операције, преноси АФП.

Поред тога, САД су тражиле истрагу о томе како је лидер Ал-Каиде могао да живи годинама у граду који се налази недалеко од најјаче војне академије у Пакистану и само на 56 км од Исламабада.Оставите одговор