Из федерације два милиона за повратак у Посавину

Влада Федерације БиХ обезбиједила је за ову годину два милиона марака за инфраструктуру у повратничким насељима на подручју Посавине у Републици Српској, рекао је предсједник ФБиХ Живко Будимир приликом данашње посјете општини Пелагићево. Будимир је, након састанка са начелником општине Пелагићево Симом Стакићем, рекао да ће ускоро повратнике и њихове породице моћи добити кредите, уз […]

петак, мај 13, 2011 / 21:25

Влада Федерације БиХ обезбиједила је за ову годину два милиона марака за инфраструктуру у повратничким насељима на подручју Посавине у Републици Српској, рекао је предсједник ФБиХ Живко Будимир приликом данашње посјете општини Пелагићево.

Будимир је, након састанка са начелником општине Пелагићево Симом Стакићем, рекао да ће ускоро повратнике и њихове породице моћи добити кредите, уз веома повољну камату од један одсто.

Стакић је навео да је ова општина поднијела захтјев за средства из федералног буџета за асфалтирање пута од центра општине до дијела у коме у већини живе Хрвати, те за "покривање" дијела трошкова обнове девастиране основне школе у Доњој Трамошници.

"Очекујем да ће на овај начин из Буџета ФБиХ бити обезбијеђено 550.000 КМ", рекао је Стакић.

Осим Будимира, општину Пелагићево данас је посјетила и министар за животну средину и туризам ФБиХ Бранка Ђурић- Жилић, да би се на лицу мјеста увјерили у стање обнове и повратка Хрвата у овај дио РС.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор