Инцко: Ганићу, немој тако

Високи представник у БиХ, Валентин Инцко, осудио је јучерашњи вербални напад члана ратног предсједништва БиХ, Ејупа Ганића, на новинарку Радио-телевизије Републике Српске, Бранку Кусмук, оцјењујући да тако нешто не доприноси рјешавању проблема. Инцко је новинарима, прије сједнице трећег циклуса "Парламент за Европу", рекао да му је министар иностраних послова Аустрије, Михаел Шпинделегер, пренио став Аустрије […]

понедељак, март 7, 2011 / 14:55

Високи представник у БиХ, Валентин Инцко, осудио је јучерашњи вербални напад члана ратног предсједништва БиХ, Ејупа Ганића, на новинарку Радио-телевизије Републике Српске, Бранку Кусмук, оцјењујући да тако нешто не доприноси рјешавању проблема.

Инцко је новинарима, прије сједнице трећег циклуса "Парламент за Европу", рекао да му је министар иностраних послова Аустрије, Михаел Шпинделегер, пренио став Аустрије да је незамисливо да ратни генерал армије БиХ, Јован Дивјак, буде изручен Србији.
Високи представник за БиХ, осудио је јучерашњи вербални напад члана ратног предсједништва БиХ, Ејупа Ганића, на новинарку Радио-телевизије Републике Српске Бранку Кусмук, оцјењујући да тако нешто не доприноси рјешавању проблема.
Ганић, против кога Тужилаштво БиХ води истрагу у случају "Добровољачка", поручио је јуче новинарки Радио телевизије РС да се "ослободи четништва" када га је на сесији "Круга 99", организованој поводом хапшења Јована Дивјака у Бечу, упитала ко је убио 42 војника ЈНА у Добровољачкој улици, 1992. године.
Међународни представник у БиХ, Валентин Инцко, рекао је да ће се данас састати са лидерима два ХДЗ-а које ће замолити да што прије буде конституисан Дом народа федералног Парламента.


Оставите одговор