Инцко: Церић урушава мир

Високи представник у БиХ Валентин Инцко рекао је да реторика, какву је користио поглавар Исламске заједнице у БиХ реис Мустафа Церић када је пријетио министру образовања и науке Кантона Сарајево Емиру Суљагићу, може имати само негативне посљедице на мир у БиХ. "Ако ова земља не може пронаћи хуманост да одбаци мржњу и неповјерење, она не […]

понедељак, мај 23, 2011 / 14:24

Високи представник у БиХ Валентин Инцко рекао је да реторика, какву је користио поглавар Исламске заједнице у БиХ реис Мустафа Церић када је пријетио министру образовања и науке Кантона Сарајево Емиру Суљагићу, може имати само негативне посљедице на мир у БиХ.

"Ако ова земља не може пронаћи хуманост да одбаци мржњу и неповјерење, она не може понудити будућност својој дјеци, а народ БиХ има богом дану снагу и мудрост који надилазе изјаве које су противне људском достојанству", наводи се у Инцковом саопштењу.

Он је истакао да је разочаран оваквом изјавом од некога ко се обавезао да ће промовисати мир и разумијевање, те да се увијек надао да ће великодушност, солидарност, саосјећање и толеранција који су вјековима дио босанскохерцеговачког друштва, превладати и побиједити очај.

Мустафа Церић јавно је запријетио Суљагићу да ће, ако не повуче одлуку о пребацивању оцјена из вјеронауке у описне, чиме не улазе у просјек, добити "сарајевско љето" на улицама, по узору на револуције у арапским земљама.

Кантонални министар образовања Емир Суљагић који је прије неколико дана поднио оставку на ово мјесто, данас је на послу и наставља свој рад, а мандат му је враћен, потврдио је за Срну портпарол министарства Стефан Пејовић.Оставите одговор