11:44 Нијемци извиждали Рода Стјуарта у Лајпцигу након што је пружио подршку Зеленском07:59 Жељка: Нестабилност у БиХ не производи Русија, већ муслимански фактор уз помоћ странаца07:56 Столтенберг пријети распоређивањем нуклеарног наоружања према Русији07:53 Гогановић критикује шефа јавно, умјесто да пређе у сусједну канцеларију07:51 Угари су сада добри, не као у Бранково вријеме: Иштван Турци добио награду именовану по Радичевићу07:47 Минић очекује жетву пшенице којој се не може утицати на цијену07:42 Јеленка из САД сматра да крађа није крађа, ако се краде од Русије07:38 Русија ће тражити да се Генерална скупштина УН изјасни о злочинима Њемачке07:36 Василиј Небензја: Украјина мора да призна стварност на бојишту и да јасне гаранције о неутралности07:34 Живадин Јовановић: Запад покушава да своју експанзионистичку политику и агресију свали на друге

ИФИМЕС и Зоран Живковић: Још један доказ ко су "другосрбијанци"

Ово што Фронтал.СРБ ради, у свијету дебело плаћају и спонзоришу, али само ако прича против, а не у одбрану српског народа. Један такав "институт" фукционише чак и у Љубљани.

среда, јануар 24, 2018 / 01:39

Институт који смо већ помињали по злу и дилетантизму у својим једностраним "анализама" које нуде медијима у региону, позива једног освједоченог терористу чија космополитска политичка парола "Не преговорима!" указује на његову спремност на другачије мишљење.

Бираним ријечима се хвали и представља као права политичка снага на Косову и Метохији, које је по резолуцији 1244 Уједињених нација, још увијек дио Србије за оно човјечанство које није безаконичко. Уз све то, користи се синтагма "Тачијев режим", што говори да чак ни нескривени ратни злочинац кодног имена "Змија", није довољно добар Шиптар за стандарде ИФИМЕС-а.

Све ово не би било ни по чему толико скандалозно, нити неочекивано из Љубљане, одакле посјетиоци у Бању Луку стижу викендима и празником да се ожене за једну ноћ, те добро напију и наједу за багателу. Нема ништа необично ни у томе што је да мрежној страници овог "института" као почасни предсједник фигурира чувени апологета усташког покрета и предлагач агресије на Републику Српску, Стипе Месић.

Проблем настаје када у Савјетодавном тијелу, као потпредсједник фигурира, ни мање, ни више, него народни посланик у Скупштини Србије и предсједник Нове странке, своједобни привремени премијер Србије захваљујући Ђинђићевом убиству – Зоран Живковић. У највишем законодавном тијелу Србије сједи човјек који подржава овакве бљувотине и квазинаучнике што производе искључиво пропагандне брбљотине. Међу којима бриљира наручени обрачун са СДП, гдје је овај квазиинстутут служио за унутармуслиманска партијска обрачунавања.

Живковић + Курти? Аферим.

Што је превише, превише. Да је срамота – срамота је.

Шта кажу Живковићеви другари

Међународни институт за блискоисточне и балканске студије (ИФИМЕС) вас у оквиру циклуса предавања "Западни Балкан и ЕУ" са задовољством позива на предавање Албина Куртија, предсједника Покрета Самоопредјељење/ и заступника у Скупштини Републике Косово са насловом "10 година независности Косова: шта треба урадити у идућој деценији?"

у понедјељак 29. јануара/сијечња 2018, у 16.00 сати, у хотелу »Лев«, 13. спрат/кат, дворана »Град«, Вошњакова 1, Љубљана.

Албин Курти је тренутно заступник у Скупштини Републике Косово испред Покрета Самоопредјељење и предсједник је тог покрета. Био је политички затвореник. Више од 2,5 године био је затвореник у затворима у Србији.

Од осамостаљивања Косова био је 20-так пута затваран од стране администрације УНИМИК-а и режима Хашима Тхачија. Посљедњи пут је био у затвору од 24. новембра до 29. децембра 2017. године. Против њега Тачијев режим води монтиран политички процес и недавно је првостепеном пресудом осуђен на 18 мјесеци затвора, увјетно.

На посљедњим парламентарним изборима, који су одржани на Косову у мјесецу јуну 2017. године његов Покрет Самоопредјељење појединачно је постао најјачи политички субјект у косовском парламенту са 32 заступника до укупног броја 120. За поређење странка ААК премијера Рамуша Харадинаја има свега 10 заступника, док странка АКР министра вањских послова Бехгјета Пацолија има свега два заступника у косовском парламенту.

У свом предавању говорит ће о актуалним догађањима и изазовима са којима се суочава Косово 10 година од проглашења независности, интегрираности у међународни простор и његовој будућности у наредној деценији независности.

Предавање ће бити на енглеском језику, послије предавања слиједи разговор са гостом, којег ће водити доц. др. сц. Зијад Бећировић и Бахатиар Аљаф.

(двоумили смо се да ли да ово описмењујемо, али ипак јесмо, уколико је остао неки Тхаци7 КОМЕНТАРА

 1. Зоран Живковић и остали тзв.другосрнијанци то је шљам и гад од човјека. Стаљин је давно рекао “ Оно што њима одговара нама је сигурно штетно“.наравно да је мислио на покварени Запад. Исто је и са другосрбијанцима.

 2. Чиме се ви бавите!?
  Ово вам вијест, а није вијест да је Дуња Мијатовић сада главна у Европи за људска права.

  “Predsjedništvo BiH je ljetos konsenzusom dalo zeleno svjetlo za moju kandidaturu, važnu ulogu je odigrao ministar vanjskih poslova BIH, svi članovi delegacije koji su mjesecima radili i promovisali moj rad.“

  http://www.klix.ba/vijesti/bih/dunja-mijatovic-ovo-je-bih-kakvu-volim-i-poruka-svima-da-mozemo-uspjeti/180125012

 3. Наравно, није проблем када Иванић и Црнадак подрже кћерку члана Алијиног предсједништва за тако високу функцију са које ће гађати Републику Српску.

  Фукара то ни не примјећује, али је спремна оправдати ропство и пребијање Владимира Среброва због једне телевизијске изјаве.

 4. Брзо ћаршија врати услугу министру Црнадку, гледе Дуње Мијатовић.

  А Црнадак, пичка, неће да каже да му је неодлазак у Давос смјестио Звиздић.

  С обзиром да на сесији на којој је требало учестовати Црнадак, учествују предсједник Србије те премијери Хрватске, Албаније, Црне Горе, Македоније и Бугарске, Звиздић је процијенио да Црнадак није за тог скупа него је назвао организатора и рекао да ће у БХ делегацији доћи до измјене и да ће он, умјесто Црнадка доћи у Давос.

  И умјесто да каже истину, Црнадак кривицу баца на организатора, иако зна да му га је Звиздић ућерао.

  А за Фронтал ни ово није вијест, а јесте чланство Живковића у неком јанез-институту.

  http://www.rtvbn.com/3894385/igor-crnadak-ne-putuje-u-davos

Оставите одговор