dysko

Иде нова предизборна кампања: Да ли ће нас памет поново мимоићи?

Ненад др Стевандић овај пут пише конкретно о предстојећим изборима, као што су неки његови читаоци то и тражили прошли пут. Сумирајући задовољство из сегментирања бирачких спискова и обиласка мјесних заједница, ми у креативном тиму Градског одбора примјетили смо предизборно турирање конкуренције. Методологија је опробана, аутистична деструкција конкуренције, а омиљена метода етикетирање – подметање. Дакле, […]

среда, август 15, 2012 / 06:19

Ненад др Стевандић овај пут пише конкретно о предстојећим изборима, као што су неки његови читаоци то и тражили прошли пут.

Сумирајући задовољство из сегментирања бирачких спискова и обиласка мјесних заједница, ми у креативном тиму Градског одбора примјетили смо предизборно турирање конкуренције. Методологија је опробана, аутистична деструкција конкуренције, а омиљена метода етикетирање – подметање.

Дакле, слиједи подметање и клеветање конкурента, да би имао шансу да се лажно представиш. Хвала не трошим, али нека пије ко је навикао.

Драго ми је што су неке опозиционе колеге престале да злоупотребњавају споразум на нивоу БиХ, гдје СДС игра у репрезентацији Републике Српске, како у парламентима, тако и у савјету министара. Сјетите се каквих је било манипулација и лажи. Али, вријеме је показало да нас је то заштитило на нивоу БиХ, гдје су сви проблеми очигледно, нашом мудрости, адресирани и отворени у ФБиХ.

Нека то буде стандард за будућност, ко год био на власти у БиХ из РС, а не разлог за препуцавање и подметање унутар РС. Нека са препуцавају и свађају у ФбиХ, а ми у РС да се такмичимо ко је бољи, способнији и поштенији за наш народ, грађане и Републику.

Иначе, поред у почетку успјешних активности на завађању опозиције, власт се озбиљно припрема за локалне изборе. Ко из опозиције и даље буде насједао на трикове и празне удице и као сом се залијетао на сваки спин црног политичког мага, Рајка Васића, и није за озбиљну причу. Тако наведени Рајко има обичај да похвали СДС, а на то се налијепе неки опозициони сомови и одмах тај исти СДС нападају у медијима, који припадају миљеу црног мага и сличних му секретара.

Провидно, али функционише.

Чујем шатори су спремни, стада за клање обиљежена, а партијска војска логистички опремљена. То је наш основни проблем а не међуопозициона наклапања и расправе у корист власти.

Дакле треба одмах разбити демагошке фразе које ће се рециклирати и на овим изборима.

Треба грађанима објаснити да кад их позову под шатру на ручак, да су им претходно украли новчаник са 500 КМ, а сада их подмићују са ручком од 20 КМ да не пријаве крађу, и чак им дају за право да тако наставе.

Такође треба раскринкати предизборна асвалтирања, поготову познати асфалт од 2 до 3 цм, који траје таман до прве кише или најдаље до идућих избора. Пијанке, пјеваљке и чашћење након отварања истих; понекад су скупље од путића који је отворен. Неки се отварају и више пута…

Треба видјети имовину оних који се по милионити пут препоручују и кандидују за сваку профитаблину функцију? Треба сагледати како су водили послове у институцијама гдје су командовали и какви су им резултати, какве су им виле, куће, базени, викендице… Каква им кола возе незапослена или скоро запослена дјеца? Провјерити имају ли уопште незапослених у ближој и даљој родбини, која окупира и хипертрофира нељубазну и непрофитабилну администрацију?

Посебно треба размислити коме би грађанин, од разноразних кандидата, дао да му причува дјецу, уштеђевину, кућу; или посао који ради и развија?!

Ту се враћамо на подметање и лажи са почетка ове приче.

Представњајући програм Боља Бања Лука и допуњавајући га од стране заинтересованих грађана, сретали смо се са честим питањем: Зашто нас неке колеге из опозиције покушавају представити као неког ко се договорио са СНСД у Бањој Луци? Већ илизана фраза, али заслужује да се подсјети на одговор СДС-а на те покушаје манипулације.

Али прво да усликамо СНСД у Бањој Луци и РС и мој однос са њима.

2010. године сам лично потписао кривичну пријаву против Милорада Додика и Недјељка Чубриловића и предао Специјалном тужилаштву РС. Након неколико ургенција да ми током 2011. године кажу у којој је фази поступак, 2012. су ме обавјестили да већ раде по сличној пријави…

Са министром МУП сваких 6 мјесеци водим скупштинску расправу о неанализирању ревизорских извјештаја и неподношењу кривичних пријава гдје је ревизор утврдио незаконито трошење новца. Доставио сам податке да се годишње по службеним налазима МУП утврди да нестаје од 47 до 52 милиона у буџетским организацијама РС али нема ниједне кривичне пријаве.

Са министром здравља дуго водим расправу и критикујем његово расипништво и лоше пројекте у правцу продаје наших здравствених ресурса страним компанијама, са којима он одлично сарађује, као што са нама љекарима у РС слабо сарађује. О томе јавност има море података и мислим да је добро упозната.

О Петру Ђокићу, кога сматрам лично одговорним за повреде права бораца, нећу нашироко; сем да подсјетим да сам позвао на ревизију његове пресуде, гдје је признао кривицу и осуђен условно, а такође сам позвао да се престане са малтретирањем бораца и инвалида са сталним слањем на ревизију. Срамота је да ампутирци треба да доказују да им није порасла ампутирана нога..

Готово две године сви посланици и руководство странке нудимо боља рјешења. Кроз Бијелу Књигу СДС, а посебно за привреду , здравство и социјалне категорије. Стално предлажемо и инсистирамо да се у третману наведених ослонимо на властите ресурсе, али недостатак јавности на засједањума скупштине и медијске манипулације, још стварају илузије да ова власт нешто може и зна.

Дешавања око такозваног Пициног парка сам лично подржао од првог дана властитим ушешћем. Прозивањем судија Уставног суда и министра МУП залагао сам се за права демонстраната када су почели да их зову на информативне разговоре. Престао сам да долазим на протесте, када су организатори сугерисали да политичари исте користе за стицање јефтиних политичких поена. ОК. Подржавам и даље, али нисам за јефтине поене, мада ми је жао што се та пробуђена енергија грађанског отпора хлади и гаси.

Можда би требало да набрајам даље, али било би досадно. Паметном је и ово довољно.

Сумирајући и ово наведено, треба бити веома покварен и лицемјеран па ме оптужити за договор са СНСД након што сам постао кандидат за градоначелника. Одговорно тврдим да је тај договор могао постићи само онај ко има искуства у договарању са СНСД-ом и Милорадом Додиком. Онај ко је са њим и њима био у влади, трговао именовањима и да не отварам шире те неспорне истине. Прилично је кратковидно да неко сматра да су старији заборавили, а млађи нису ни чули, како се који лидер садашње опозиције договарао са Милорадом Додиком…

Фама око независног кандидата унапријед је била алиби за губитничке идеје оних који нису имали храбрости да изађу Додиковом кандидату на црту, па су вјешто ескивирали борбу планирајући да за будући пораз буде крив непознати независни кандидат или неко ко није дио Бањолучког свијета.

Мора се побјећи од припремљених замки пљувања и понудити програм који треба приближити људима који треба да процјене шта је боље. Хајде да упоређујемо програме, људе, биографије и будемо озбиљни и одговорни према својој будућности, јер су предстојећи избори важни за опстанак лошег или правњеље бољег вриједносног система.

Дакле , бирачима неће бити нимало лако али за почетак замолимо их да изађу на изборе у што већем броју, јер од тог кванититета зависи квалитет изабраних и њихово постизборно понашање.0 КОМЕНТАРА

 1. Jel ovo predizborni plakat? Ako jeste – grozan je. Upada u krug one eNDeeSove pčelice i nasmijanog Krste što nas je onomad plašio sa bandera i drveta. Neozbiljno je ovo.

  Zaključujem da se nema para, tj. nema se ozbiljnih namjera na ovim izborima.

  Sa tekstom se mogu lako složiti ali vidi se da je izašao iz doktorove tastature. Nedostaje podrška ozbiljne partijske infrastrukture. Potvrđuje se ideja o neozbiljnosti namjera.

  Dakle, akcijska ponuda kladioničarima – SNSD uzima Banjaluku. Nudim kvotu 3. Ukoliko SNSD izgubi, na svaku Vašu marku isplaćujem 3. Akcija traje do isteka zaliha.

 2. Надам се да је слика и наслов резултат дела „креативног тима“ есдееса,јер им је успех загарантован!

  „Дакле, слиједи подметање и клеветање конкурента…
  Ко из опозиције и даље буде насједао на трикове и празне удице…“
  Стевандић Доктор Ненад нам се европеизовао,одједном би да води политичку кампању у белим рукавицама.Па први ниси из те приче.

  „Чујем шатори су спремни, стада за клање обиљежена…“
  Још од рата је остало у народу да се код есдееса најбоље једе.Ваљда је то један од разлога што сте тамо и прешли?

  „Дакле треба одмах разбити демагошке фразе које ће се рециклирати и на овим изборима.“
  Ово ми је фаворит…још од реченице на БН да ви знате у чему је проблем Пензионо-здравствених фондова (незапосленост),нисам чуо овако нешто добро.

  „Такође треба раскринкати предизборна асвалтирања…“
  За есдееса су била крпљења рупа,тако да ово сад дође и добро.Зар не би требало нешто да се асфалтира?

  „Треба видјети имовину оних који се по милионити пут препоручују и кандидују за сваку профитаблину функцију? Треба сагледати како су водили послове у институцијама гдје су командовали и какви су им резултати, какве су им виле, куће, базени, викендице… Каква им кола возе незапослена или скоро запослена дјеца? Провјерити имају ли уопште незапослених у ближој и даљој родбини, која окупира и хипертрофира нељубазну и непрофитабилну администрацију?“
  Ја стварно не знам откуд вама право да говорите о томе испред странке у којој се тренутно налазите…то је толико лицемерство које граничи у неким сегментима са карактером наших комшија Хрвата.
  ——————————————

  Сећате се,ономад,како сте се тешком муком сетили да је ипак погинуо неко из врха есдееса у рату…био је то писац Милован бјелошевић Бели.

  Е сад…знате ли ко је заправо убио Белог?

 3. Ух, која папазјанија.
  Идемо редом.
  Ова слика/плакат/колаж, шта ли је – веома, веома лош аматерски покушај.
  А, тек текст: ту нам је аутор свашта надробио: уводна реченица катастрофална: „сегментирање бирачких спискова…креативни тим градског одбора…турирање конкуренције…“ којим језиком аутор уопште говори и коме се он обраћа?
  Даље, у овај конфузни текст је удробио правдање/ликовање у вези платформе са СНСД; па је онда додао осврт на конкуренцију; па се бави питањима на нивоу ентитета и државе БиХ; у овом покушају од смисленог текста је мјеста нашао и Рајко Васић…и наравно, Милорад Додик; па је, онда, мало зачинио наговјештајем да се овдје, ипак ради о општинским изборима.

  Има ли овдје ишта конкретно везано за БЛ?

  Судећи по овом тексту, „креативни тим општинског одбора СДС“ је дебело подбацио. Ако нису у стању написати јасан, концизан, конкретан текст са јасним програмом који сваки грађанин може да разумије…онда, драги моји, џаба сте кречили.
  Чак, и да је овај текст требало да буде некакав увод у слиједеће конкретне стручне текстове и планове СДС-а – лош је.

  Сва срећа да сам већ одлучила за кога ћу гласати, јер да нисам, овим текстом ме Стевандић сигурно не би инспирисао/анимирао да изађем нха изборе.

  Него, кад мало боље размислим, овај анти-текст чак иде у прилог тези да Стевандић, заиста, и ради у корист СНСД.

 4. Sad bas citam ovaj tekst i dodje mi muka od same pomisli da neko moze ovako da iskrivljuje cinjenice i da manipulise rijecima.Ja sam prvi koji ce pljuvati doticnog,jer je dirtektno odgovoran zbog toga sto opozicija ne nastupa jednoglasno.U sred dogovora o zajednickom nastupu on se napravio pametan te istaknuo svoju kandidaturu,zalosno.Sada je on taj koji se zali da ga neko pljuje i kompromituje?Pa naravno,to jedino i zasluzuje.Sasvim je jasno da ce on povuci odredjen broj glasova,nadasve minoran jer je i sam Nenad minorna politicka licnost.
  U cijeli ovaj proces usao je sa ciljem diskreditovanja zajednickog kandidata,ko god da je on.Iz cijele price treba da izadje kao politicki otpad i u slucaju da SNSD povjedi,Nenad je glavni krivac.Vjerovatno je svima jasno da on nema kapacitet,da samo smeta opoziciji u BL,ali da ce opet dobit nesto glasova.

  Mala pricica iz zivota.Kada su bili protesti oko Picinog parka dodje Nenad i stade na celo nezadovljnih gradjana. Stajao je tu malo (3-5 minuta), slikao se i dao izjavu. Potom se lagano pokupio i otisao.Tada mi je vec bilo jasno da njega ne zanima ni Banja Luka,ni njegova kandidatura vec iskljucivo da smanji broj glasova kandidatu zajednicke opozicije.Bio sam prisutan ovom dogadjaju te sam primjetio da su se vise novinari i policajci obazirali na Nenada nego sami gradjani koji su se tu nalazili.

  Na svu srecu pa PRAVA OPOZICIJA ima i PRAVOG LIDERA te je gradjanima Banja Luke data mogucnost da glasom za Cavu doprinesu padu SNSD-a. Kazem na srecu,jer da je Stevandic zajednicki kandidat,ja ne bih glasao za njega,pa makar Milini vladali do kraja moga zivota.

  Iako se vec sada pretvara u satelit rezima,Stevandic moze i nize da padne.Na to ukazuje njegova proslost i cesta fraza kaoju ljudi spominju „Ko god da ga zna nece za njega glasati“. Ovo valjda dovoljno govori o svemu

  Za kraj : CAVIC ZA GRADONACELNIKA ! 😀

 5. Много вам нешто смета Стевандић, изгледа да су се појединци препали да може побиједити! Боље би било да се окренете анализирању постојеће власти која је довела до овакве ситуације. Али инсинуације око Шпирића су постале толико испране и досадне да ником нису занимљиве!

  Гавран и Чавка заједничким снагама покушавају да попију мозак читавој опозицији, али то им не иде од руке, па су се окренули приземном пљувању из даљине!

  СТЕВАНДИЋ ЗА ГРАДОНАЧЕЛНИКА!

 6. Лоше докторе. Не остављате ми избора него да гласам само за одборнике. Било би добро, док још има времена и док нисте „рукнули“ озбиљне новце да се један од вас двојице из тзв. опозиције повучете и оставите народу већу могућност избора. Мало је дегутантно и оно око Чавићевог кокетирања са Додиком, он је само поштовао Устав РС, што је овдје био проблем и прије 20 година и прије 10 и 5,а и данас је. Танак је то аргумент. И промијените креативни тим, слика је тако лоше измонтирана. Боље да сте се усликали у Парку Младен Стојановић и рекли „Бањалука ће остати град зеленила, спорта, младости и дјеце“, а у позадини сва та дјечица која су свакако тамо. И не каже се хоћу „бољу“ него хоћу „млађу“ Бањалуку. И то је онда Бањалука са новим људима, младим људима који ће наслиједтити вјечне носиоце друштвених токова.

 7. Мислим да нема другог избора него гласати за овог Стевандића. Не знам пуно о њему, али чуо сам да није јајара. Ако ништа, овај никако није био на власти, сви ови остали су имали прилику да се покажу.

  Ја лично никад не би подржао Чавићеву кандидатуру за било шта, па тако ни за градоначелника, па потпуно подржавам Стевандића у томе што се није приклонио тој линији Чавић – Иванић. Сви ми добро знамо кад је овај био предсједник а онај други премијер, како су уништавали Републику Српску.

  Гласаћу за Стевандића, а за одборнике још нисам одлучио. Видјећу има ли ко од ових независних да ваља, пошто су на овим страначким листама све полтрони неки непознати.

 8. Na Stevandićevom profilu je sasvim drugi plakat ali je slogan isti.Slogan „Bolji“ je dobar , a plakat na profilu je mnogo bolji.
  To bi bile vizuelna opažanja a tekst je tačan i za razliku od konkurencije doktor je kao i uvijek prisutan i jasan.

  Tipujem na njega i to zato što ovi koji ga kritikuju pjene iz sasvim dobro vidljivih konkurentskih motiva.Uostalom baš ih je lijepo opisao u tekstu.I odmah su se javili Ništa program samo pljuvanje konkurencije.
  Za ovo bravo doktore.
  Očekujem prezentovanje programa da bih Vas podržao, mada ne mogu glasati u BL.

 9. Мислим да је расположење људи у граду такво да су људи незадовољни предложеним кандидатима, мислим на сву тројицу. Гаврановић је већ на власти деценију и више тако је имао прилику да уради све што је планирао, ако је планирао. Можете колико желите да хвалите г. Чавића, али реалност је таква да му љиди никада неће опростити Извјештај о Сребреници, говор поводом тога, признање које је добио поводом тога, ВРС и сл. Др Стевандићу многи замјере истицање кандидатуре прије свих и сл.

  Видим да су сви већ отприлике наговијестили за кога ће да гласају па ћу и ја да то урадим. За господу Гаврановића и Чавића сигурно не, а глас за др Стевандића ће да зависи од тога како се буде понашао у кампањи. Надам се да ће се сконцентрисати на себе и своју кампању, програм који мора да се доради, више Бањалуке, а мање „високе политике“ и сл.

 10. @Прва линија,

  Зар није Стевандић рођак Радмановића или Шпирића? Знам да је неко из СНСД-а али се сад не могу сјетити кога. Гласали за Стевандића или Гаврановића на крају нема разлике, јер то изгледа све иста екипа.

 11. Прва линија, 15.08.2012.
  Е, па, слажем се .

  Чавић је био на власти и имао је шансу да се покаже.
  Гаврановић ја на власти и показује се.

  Из горњих коментара не прочитах ништа конкретно што би било негативни осврт на др Стевандића.
  А и није он први истурио кандидатуру, већ послије двије неосноване и недослиједне понуде бл-опозиције.

 12. Стевадић ми није нешто симпатичан, као политичар, али слично као и Ања мислим да је промјена у Бањалуци могућа само ако Стевандић побједи…

  А ако се не деси промјена онда смо стварно готови….

 13. Поздрав свима.
  Дакле ово није предизборни плакат већ један од предложених модела ( усвојен је други).
  Међутим, слоган је тачан: БОЉИ ЉУДИ БОЉА БАЊАЛУКА и темељи се на нуђењу бољег .
  Хвала на сугестијама.Контакт, предлози и сугестије могућ на мелј [email protected]
  Програм ђу брзо обзнанити.

 14. анонимус
  Ви лажете и тиме блатите свог какдидата.
  Наведите ко кад и гдје је то изјавио или реците своје податке да се суочимо. Или признајте да сте анонимна кукавица која се бави дискредитацијом политичких противника.

  Веома је познато да се операције која радим наручују у кабинету за ринологију и уписују у свеску која је јавна и да свако добије свој термин и упутства за пријем са датумом.Свеска се налази код сестара у кабинету и свака операција и планирана и претходна се може провјерити на број 051 342605.Ја то тако радим дуги низ година да би унапријед све било познато.Камо среће да се и на другим мјестима тако ради . Дакле све што кажем је лако провјерити али је тешко
  провјерити свјесно и подмукло пласиране анонимне лажи .

  Колумну сам и написао да покажем како ће лоши њуди водити кампању.
  Али побједиће БОЉИ ЉУДИ.

 15. Ja sam to gospodine Stevandicu malo pogresno i brzopleto napisao, pa se izvinjavam ako to nije tačno.

  O tome sam pročitao baš na ovom sajtu, to je jedna osoba ostavila baš u ovakvim komentarima, samo što je gotovo nemoguće da se sjetim tačno koji je članak u pitanju. Ali znam sigurno da sam to negdje na ovom sajtu pročitao. Ako uspijem da pronađem taj članak – proslijediću vam ga.

  Što ne znači da je to tačno. Ali tako ta osoba tvrdi.

  A da mnogi doktori uzimaju mito – to je opšte poznata stvar. I ja sam svojevremeno radio u jednoj zdravstvenoj ustanovi kratak period. I znam recimo kad god je kakav štrajk u bolnici – štrajkuje samo osoblje sa srednjom i višom stručnom spremom. Doktori ne štrajkuju goto nikad. A vi se zapitajte što je to tako. A znam i sam za pojedine doktore u mom gradu za koje čitav grad priča da traže mito. A znam i za nekoliko pacijenata koji su umrli zato što njihovi članovi familije nisu imali par stotina maraka da to plate određenim doktorima. I to skoro čitav grad zna.

 16. @anonymous

  Прави доказ да се код нас прво пљује па онда траже докази, а нарочито се пљују часни људи који су спремни да докажу своју часност и поштење! Иѕвадите имовинске картице од сваког кандидата за градоначелника па да видимо гдје су и како зарадили!
  Препали су се Стевандића јер ће им растурити планове да покраду ово мало што је остало!
  Зар је постер једино што интересује ове људе, обратите пажњу на текст. Ако нећете изаћи на изборе, дали сте глас лоповима на власти и то сви врло добро знамо, немојте причати приче о мањем злу!
  Власт која није добра може срушити само онај ко ју је и изабрао, а то је народ!

 17. @др. Ненад Стевандић,

  поштовани др. Стевандић,

  с обзиром да сте овде изгледа лично присутни, замолио бих Вас да нам кажете да ли сте (и ако јесте у каквим) родбинским везама са Николом Шпирићем или људима блиски њему? И да ли је истина да г. Шпирић лично подржава Вашу кандидатуру?

  Ако су ови наводи нетачни, ја се дубоко унапријед извињавам. Волио бих да чујем Ваш одговор лично (ако сте то заиста Ви иза ника „Ненад Стевандић“)

  С поштовањем,
  Саша

 18. stevandicu, nisi mogao osvojiti dovoljan broj glasova da bi usao u skupstinu RS, a hoces da budes gradonacelnik?
  Hajde, molim te, obecaj ovde, da ces prestati srati i gurati se uporno da negdje prodjes, ako budes imao najmanje glasova od svih kandidata!
  Zaboravio si Nenade da si i u skupstinu RS usao preko kompenzacione liste, da nisi imao dovoljno glasova da bi osvojio mandat. Da te bosic nije gurnuo, kao sto je gurnuo onu amaterku iz Bratunca, ti nikad ne bi vidio skupstine.

 19. Да се човјеку живот згади од ове врсте препуцанције. За нас који пратимо Фронтал Стевандић није непознаница. Обзиром да редовно пише и да се јавља, имам осјећај као да човјека познајем и то му је велика предност на овим изборима што се мене тиче.

  Већ сам неколико пута поновио раније да за Гаврановића не би гласао никако, али да би прије гласао за њега него за Чавића. Чавић је потрошен и политички и морално.

  Колико сам ја схватио имају још два кандидата за градоначелника, али њих се не напада и не пљује из Чавићевог и Гаврановићевог штаба као Стевандића. Мени то звучи као да су се препали.

  Ови сви што нападају Стевандића, мене још више опредјељују да за њега гласам. Не могу да схватим да људи имају амнезију и не сјећају се шта је све Чавић радио и како нас је у црно завио. Њему је функција очигледно дража и од увјерења и партије и државе и народа. Већина људи није мутава и јасно је да су пљувачи политички активисти по задатку.

  Стевандић има мој глас и то њима из ината за почетак!

 20. @Kifla

  Iz inata, hahaha, e takvi smo mi Srbi budale i gotovo, u svakom slucaju 8-og kad se saberu glasovi vidices koliko vrijedi tvoj i kako se dokazao tvoj kandidat.

  NE POSTOJE IZNENADJENJA NA IZBORIMA(mali pad ili rast ne racunam), o cemu pricate, pa to vam je kao i svaki drugi posao , pripremanje i terenski posao, a vas gdin doktor NEMA INFRASTRUKTURU a ni podrsku da to izgura-moje misljenje, ali vec sam napomenuo dan poslije izbora ce pokazati sta je i kako je.

  Jedan od kandidata se trebao povuci, po meni logicno onaj koji ima manju podrsku, ali tako nam je kako je, sad nam i djedo dolazi, OLE!

 21. Doktore,

  ja sam prestao da čitam nakon prva 3-4 paragrafa. Iskreno, ništa tamo nisam našao osim ne baš impresivnog pokušaja rječitosti i nekog uopštenog „šupljaka“. ‘Ajmo ovako. Vi ste kandidat za gradonačelnika. Vaše (potencijalne) ingerencije će biti na tom, lokalnom nivou. Šta ja onda direktno imam od toga ako glasam za Vas? Po stavkama:

  1. Šta su to glavni, ali konkretni ciljevi koje namjeravate ostvariti? Pri tom „smanjenje troškova“, „borba protiv korupcije“, „poboljšanje saobraćajne situacije“ i sl. nisu konkretni ciljevi. „Smanjiti broj radnika sa 5000 (lupam, trenutni broj) na 4000“, „izbaciti iz budžeta ili smanjiti na toliko i toliko tu i tu stavku“, „usvojiti sljedeći prijedlog regulacionog plana za to i to naselje“, „izgraditi tu i tu ustanovu na tom i tom mjestu“ jesu konkretni ciljevi.

  2. Koja je dinamika kojom planirate ostvariti te ciljeve? Šta planirate ostvariti nakon jedne godine, šta nakon dvije, šta nakon četiri?

  3. KLJUČNO: šta je MINIMUM ciljeva koje ćete ostvariti nakon prve godine mandata, šta nakon druge itd. Dakle koji su to ciljeve zbog kojih ćete PODNIJETI OSTAVKU (podnijeti, ne ponuditi, kao dragi nam ministar Kasipović) ako ne budu ispunjeni u zadanom roku. Bez izgovora, bez svjetske krize, cijene nafte i krize u Siriji, suše, toga što je mojoj babi Joki zagorio grah dok je gledala špansku seriju. Ovo je ključno da budete pošteni i prema nama i prema sebi. Ovo drugo je teško, čak i kad ulazite u ovo sa najboljim namjerama (a moja početna pozicija prema Vama je kao i prema svim ostalim političarima, tj. da Vam ne vjerujem).

  4. Takođe bitno: u slučaju da pobijedite na izborima, da li ćete (i u kojem periodu) prestati sa radom u KBC, ili gdje već trenutno radite.

  Ako nemate odgovor na ova pitanja, ne vidim kakva je prednost od toga što ćete Vi zasjesti u fotelju umjesto Davidovića, Gavranovića, Čavića ili nekog desetog. Osim lične koristi za Vas, naravno.

 22. Стевандићу – ово што сте ви написали горе је благо речено још једно пр.серавање вас, вашег „креативног тима“, и свих ових младих чланова СДС-а који немају појма о томе ко сте ви?
  У најмању руку је и директно пљување на нас који смо гинули за РС, а по вашем тексту (и оног који вам га је писао) ви испадоште БОРАЦ ЗА РС, И ПРАВА ГРАЂАНА!!!
  Зашто тим младим људима не кажете гдје сте ви били током свих година рата док смо ми крварили и гинули на правим линијама БРАНЕЋИ РЕПУБЛИКУ СРПСКУ?
  Зашто им не кажете да сте током свих година рата, управо ви и неколико ваших колега „доктора“ сво вријеме рата провели за шанком Соколског дома у Б.Луци чији сте били власник. У Соколском дому сте организивали пијанке и блудничење са Украјинкама, док су људи гинули.
  Зашто не кажете какав је био ваш надимак у Бања Луци, и шта сте све радили са „црвеним комбијем“?
  Зашто не кажете да сте из Дрвара и да имате везе са Николом Шпирићем?

  Кад будете искрен и достојанствен онда можете очекивати да вам људи иоле могу вјеровати. Овако сви о вама знају праву истину а поготово борци ВРС.

 23. :D:D:D

  докторе краље

  па ти се једноставно мораш чешће јављати овде са тектстовима.

  знам све, кампања, програм, терен, посао, нема се кад, али када се крену појављивати никови типа борац1категорије, онда стварно вриједи 😀

 24. На увредљиве пљувачке текстове, клеветве и подметања ја не намјеравам да реагујем, осим у нужној одбрани и судским путем.Већ сам их предвидео у тексту и радо их игноришем.

  Свако ко је борац прве категорије а не кукавица која лаже ради подметања конкуренцији потпише се својим именом па макар био из тима чувеног тенкисте С.В. који неким мојим конкурентима креира кампању.

  Такође и ако се неко не потпише али има иоле пристојан и коректан ријечник или добре намјере ја се углавном јавим и одговорим.

  У нади да је такав @salex Слиједи:

  Жао ми је што морам више пута да дермантујем подвале типа да ми је Никола Шпирић ујак и сл.
  Та лаж се појавила заједно са оном да немам подршку странке која ме предложила и скоро једногласно изабрала за кандидата(1 уздржан и један против)гласањем на главном и градском одбору СДС-а.
  Та лаж се понавља сад када предизборне улазне анкете фрустрирају конкуренцију ради моје позиције.Али ајде да кажем нешто о ујацима „
  Моја мајка се дјевојачки презива Тадић а њена мајка а моја бака са њене стране Кајтез.Толико о ујацима.Ако некога интересује друга -очева страна у реду. Очева мајка се дјевојачки презивала Краљ а њена мајка Вуцеља па нека комбинује ко жели.До 7-мог разреда сам живио у Дрвару а у задњих 33 године живим и радим у Бањалуци али не видим поенту у вези са тиме.

  Дакле немам потребу да себи дозволим да ме успоре или омету подметања и пљувања анонимних никова али знам ко их наручује и сва та пљувачка иде њему или њима на фактуру.

  Има стара народна пословица за коју се надам да неће никога пристојног увриједити.(У супротном се извиљавам)Она каже:

  „Кад би се човјек који је кренуо циљу освртао и каменом бацао на сваког пса који на њега залаје на циљ никад неби стигао.!“
  Ето ја имам обичај да стигнем до циља…

  Добар је и генијални осврт Душка Радовића који каже(парафразирам):

  Клеветва или дезинформација је кад пун џак перја изнесеш на врх београђанке и на највећој бури га проспеш по београду а, демантиј је да свако перо појединачно сакупиш вратиш у џак и изнесеш на мјесто одакле је просут.

  Програм Боља Бањалука слиједи и биће брзо представљен.

 25. Da otkolin svaku sumnju,glasam za Cavica!

  Sada samo pitam sve one koji su pisali o tome da se Cavic nije pokazao. Sta ste ocekivali? On je lik koji je napravio najvise za RS od Dejtona pa na ovamo. Jedini je imao hrabrost biti vodja,vi mu to zamjerite?! Vlada koju je on postavio je imala 180 MILIONA KM suficita , a nije prodala sve moguce. Danasnja ima 600 miliona deficita. Kada je on bio moglo se zivjeti. RS je imala vise zaposenih nego danas. Imali smo TELEKOM. Nije zgrnuo milione na racune za Kipar,kupovao kuce po inostranstvu i slicno.

  Od 2009. jedini je koji otvoreno pljuje po Dodiku,kritikuje i nudi rjesenja. Svi ostali ili su mu se priklonili ili su se usutili. Njegovi tekstovi su zapravo ono sto bi svali politicar trebao da radi,da otkriva kriminal,proziva ga imenom i pokazuje prstom. Nasuprot njeu sada stoje likovi koji su toliko bezlicni da se i ne prepoznaju. Gavran ili Nenad , isto je , ni jedan ni drugi nisu likovi,iza njih stoje stranke. Da nije SNSD-a i SDS-a oni ne bi ni postojali.

  Cava je za mene jedino sto nam moze pruziti nadu u bolje sutra…NEnad ne moze nista ,a ako Gavran pobjedi,jbg ljudi onda odosmo u 3 lijepe…

 26. борац 1 категорије то сви у Бања Луци знају и зато овај госп. нема шансе ,а за Чаву се зна исто тако све тако да и он нема шансе окрените се људи ономе што знате радити политика није за вас то вам је промашено заминање

 27. Стевандићу,

  одговарајући на питања о свом родослову фино сте се извукли од одговора на питања о:
  1. Соколском дому,
  2. Црвеном комбију у БЛ

  А то су ствари које би Вас сваки Бањалучанин волио приупитати па чути одговор.

 28. Doktor ima muda. Izaći ovako pred svijetinju i pohrvati se sa svakim iole dostojnim – nije mala stvar. Za očekivati je da će takav biti i ako se domogne fotelje gradonačelnika. A to, moram priznati – nije mala stvar i velika je promjena.

  Jedini je naš političar koji je u ovolikoj mjeri otvoren za kritike i sugestije… čini mi se da svi ostali žive u nekom svom svijetu omeđenom poltronima.

 29. Mali djokica je dokaz da je naš narod sklon ludilu.
  Čavić se dokazao? U čemu? Da nije u gradnji vile sa bazenom ? E tu se toliko dokazao da okolna sela nemaju vode.
  Dokazao se i u komisiji za Srebrenicu.
  Dokazao se u aferi vitol gdje je sa Englezima(vjerovatno Pedi Ešdaun) ojadio RS za 35 miliona.
  Dokazao se u ukidanju VRS, i to veoma se dokazao, skoro perfektno.
  A naročito se dokazao u obaranju vlastite vlade koja je imala 180 miliona suficita i to tako što je svu tu lovu dao dodiku sa mandatom van volje svoje stranke.
  Zatim se dokazao rasturajući svoju stranku.
  A naročito se dokazaao kao ekonomista kada je kao predsjednik RS napravio ekonomski napredak i izgradio stotine fabrika, borcima izgradio centralne spomenike..
  I još se dokazuje tako dobro i uspješno da će dobiti podršku svakog malog djokice.

 30. Nika
  Ја не морам да одговарам било коме на питања ни да се извлачим и нисам се фино извукао већ сте ви покушали да ме фино дискредитујете.
  Видим да ће ме ваши изабраници или сарадници пљувати по моделу Слободана Васковића.У претходном коментару сте мој текст назвали папазјанијом и најавили свога фаворита.
  Е сад поново имате потребу да ме нешто питате иако сте неколико пута до сада завршавали расправе са мојом маленкости по принципу да сам смор, да нема шта да се коментаришу моји безвезни текстови.Сјетите се мало…

  Али у реду.
  Соколски дом вас интересује? ОК:
  Оснивач сам соколског друштва који је у функцији старијешине успио да га грунтовно врати у посјед удружења јер је био катастарски у васништву опшптедруштвене имовине а грунтовно у власништву Усташке надзорне службе до године 1992.Заднји члан статута мојом заслугом третира имовину (зграду и земљу)соколског друштва у случају престанка рада, рата , ванредних околности да припада српској православној цркви.Тиме сам соколско друштво заувијек заштитио од приватизације и тајкуна који упорно покушавају да на његовој земљи праве стамбено пословни објекат.О мом мандату дом је служио избјеглицама, секцијама, пилотима , специјалцима и школама за физичко васпитање, тениском клубу,… бесплатно о чему имам потврде и захвалнице.Нико нас није финансирао
  Наравно био је и Бифе у којем има шанк али су биле и преко 6 изложби, неколике позоришне представе и сл.
  Јако сам поносан на све то и ускоро ћу показати папире.
  1998на 1999 године сам имао преко 30 година и дао сам о оставку са образложењем да неко млађи треба да буде старијешина.Од тада немам ништа са соколским друштвом сем емоција и подсјећања о чему не бих са вама.Ви или било ко други анонимно можете писати свашта , инсинуирати или шта већ али то је вјерујте нечастан и лош посао.
  МОже неистина која се понови 100 пута да да ефекте али остаје неистина.
  Црвени комби:
  У саслушањима од стране хашких истражиоца сам имао ову тему. Рећу вам исто што и њима. Комби и јединица која се њиме служила су били припадници јавне безбједности полиције банјалуке стационирани у полицијску станицу центар.Пошто ја нисам био у томе систему са тим немам никакве везе.Постоје сва имена која су била у тој јединици а одговорно тврдим не бранећи никог да је Фама о том комбију је надувана у сврху једносмјерне одговорности за рат 1991-1995.У хагу воде поступци и имају документа о томе када се и гдје кретао и кога је хапсио . То је дио мантре да ја као студент тога доба будем прозиван а да се злочинци команданти ханџар и муджахединских јединица или команданти АРБиХ не помену уопште.Поносан сам на своју ратну биографију у којој нисам ником опалио шамар иако сам требао .Ако ме политички вежете за то онда знајте да је Крајина односно Бањалука избачена из оптужнице против Радована Караџића прије више од 3 мјесеца.
  Ето посветих Вам тражену пажњу јер вам мој родослов више није занимљив.И стојим иза свега наведеног под кривичном и моралном одговорности.Надам се да смо завршили преписку јер немам времена за сваку неистину и подметање.
  Срдачно и са одговарајућим поштовањем,
  Ненад Стевандић

 31. Стевандићу Ненаде,

  логика и резоновање које произилази овог Вашег текста упућеног мени у потпуности одговара ситуацији од прије отприлике годину дана, када сам негодовала поводом чињенице да се дописујете са коменаторима Фронтала за вијеме Вашег дежурства у КЦ, и препоручила Вам да то чините у своје слободно вријеме а Ви сте ми на то одговорили са: „не дирајте ми у породицу“.

  Идемо даље:
  1. ова питања у вези Соколског и црвеног комбија је упутио један коментатор прије мене – на њих нисте одговорили. Ја сам их само поновила. Мало пажљивије прочитајте коментаре.
  2. Ово за Ваш текст да је папазјанија – то је тачно. Дајте тај текст некоме ко је прочитао више од 5 књига школске лектире и написао барем један текст који је негдје објављен и тај ће Вам објаснити зашто је Ваш текст лош.
  3.Ово Ваше да ја пишем неистине и да Вам подмећем – шта сам ја то написала да је неистина о Вама и у којим коментарима сам Вам нешто подметнула?
  4. Ова прича „ја се потписујем именом а ви се кријете иза ника“ – е па, драги докторе/политичару – Ви јако добро знате да је Фронтал такав медиј на којем људи кометаришу под ником – а Ви сте сами пристали да се у такву комуникацију упуштате. Ако Вам то није по вољи, нисте требали ни улазити у такву причу, него сте могли направити свој сајт, па ко хоће са Вама да полемише – може, али само под именом и презименом.
  5. Ваша теза „ја не морам ником да одговарам на питање“ – може и то, наравно, али Ви сте и политичар па Вам је јасно шта то, у ствари значи. Дакле, морате, богами, морате – а нарочито сада, пред изборе.
  6.Ово да ће Вас моји изабраници или сарадњници пљувати по моделу Васковића – ово ја ништа не разумијем.
  7. Ово за кафану у Соколском Вам је половичан одговор – оставила сам ја тамо финих пара у рату.
  8. Ако се озбиљно желите бавити политиком, може један савјет (мада сте то давно требали научити) – Ако Вас неко критикује то не подразумијева да је против Вас и научите да се на критику не вријеђате. Ако сваку критику примате као напад усмјерен против Вас лично, онда је боље да се политиком не бавите.

 32. Видим да се овдје крве СДС-ови и ДП-ови, а у исто вријеме:

  Дођох око 17.00 кући, упаљљен тв, пребацујем мало онако незаинтересован, кад на БЛ г-дин Гаврановић. „Пулс града“, мислим да се тако зове емисија. Човјек испред Кочићеве родне куће нешто о обнављању. Иде други прилог: У МЗ Љубачево дошла нека два Швицарца и опет исти тај Гаврановић додијелио им чланске карте СНСД-а (прилог је, подсјећам о посјети МЗ Љубачево). Ни трећи прилог није могао без истог Гаврановића. У МЗ Ада асфалтира се нека улица, па је дошао да дође како они годинама припремају тај догађај, али ето десило се да баш сада они то асфалтирају. Нигдје се није појављивао годинама, а скоро 20 година како се уфотељио. Сада му је посвећено 30 минута програма. Имам јак желудац, али вјерујем да су многи повраћали.

  ЗА ТО ВРИЈЕМЕ АКТИВИСТИ КОЈИ ПОДРЖАВАЈУ ЈЕДНОГ ОД ОПОЗИЦИОНИХ СЕ КРВЕ И НЕ ПОМИЊУ ГАВРАНОВИЋА, КОЈИ ЈЕ ЈЕДАН ОД НАЈОДГОВОРНИЈИХ ЗА СВО ЗЛО УЧИЊЕНО ОВОМ ГРАДУ (БЕТОНИРАЊЕ ПАРКОВА, УНИШТАВАЊЕ ПРИВРЕДЕ, РУШЕЊЕ „МАЛОГ БОРЧЕВОГ“, МАЋЕХИНСКИ ОДНОС ПРЕМА ОНИМ КОЈИ УБАЦУУЈУ НОВАЦ У БУЏЕТ ГРАДА, ПРЕМА МЈЕСНИМ ЗАЈЕДНИЦАМА,…)

 33. Још једном се показао одличним потез да формирамо независну листу „СВИ ЗА БАЊАЛУКУ“ да имају за кога гласати они којима је свега преко главе. Ако нас не подрже, с оваквом опозицијом (рогови у врећи) мафијашки систем се неће размонтирати још 20 година. Док се Ви свађате, други празне народне џепове и задужују нерођену дјецу. Старији људи би рекли: У ПАМЕТ СЕ, ЉУДИ!

 34. Daj molim te nezavisni dražene objasni ko se krvi i koga je doktor napao.
  Pa iz aviona se vidi da DP.ovci rade za Gavranovića kao što je Čavić radio za dodika.
  Pa u ovom tekstu je doktor pozvao na sučeljavanje programa i na veću izlaznost što je ključ problema a onda vladajuće narikače kao ovaj bigi i zagriženi Čavićevi obožavatelji navale na njega složno svaki sa svoje strane.

  Rat koji supočeli dp i pdp je dobro plaćen od SNSD-a.
  U Trebinju složno napadaju nezavisnog kandidata koga su u Bl kao fol predlagali čak uništavaju svoje odbore kao Čavić da bi zadovoljili partijske igre i sujete.

  Ovaj doktor je ne samo fajter nego i veliki moralni pobjednik kakve gluposti trpi ali sam je izabrao.
  Da niste vi nezavisni treća strana koja po planu folira altenativu i razvlači glasove makar ne svojom voljom? Razmislite o tome.

 35. Не знам како људи са независне листе могу да развуку гласове.
  Расправљамо (не о тексту, очигледно) него о кандидатима за градоначелника. Независна листа нема кандидата и према томе не „развлачи“ гласове. Такође, колико знам, нису подржали ни једног кандидата.

  Овако свакако не „развлаче“ гласове већ нуде нешто ново. Сви су имали прилику да се покажу и не видим да су нешто урадили. Нaпротив. Наводна градска опозиција и не зна шта је подржавала па смо имали ишчуђавања везана за Пицин парк и сл. Независна листа треба да онемогући тако нешто, да информише народ који намјерно и свјесно исти ови који доносе регулационе планове и они који сједе на ушима док се исти усвајају, држе неинформисаним. И то ће да буде довољно, за почетак. Новим људима сигурно треба пружити прилику што ће да уради свако коме је доста и једних и других који се већ годинама смјењују, а често су и дио исте екипе.

  Иначе, др Стевандић је једини који је остао на Фронталу и који полемише са народом. Сви су се разбјежали, давно. Нисмо у стању да то цијенимо и да цивилизовано дискутујемо. Наравно да треба постављати питања, али постоји цивилизован начин да се то уради. Критикујемо поједине властодржце, а подједнало смо бахати и некултурни.

 36. lasta, 17.08.2012. 22:13:20 [46651]

  Мени само није јасна једна ствар ЗАШТО СТАЛНО ОПТУЖУЈЕМО ЈЕДНИ ДРУГЕ? Зато никад не урадимо добре ствари – да БОЉЕ ЖИВИМО!

  Криминалце у затворе, постоје имена и презимена, били они из СНСД или СДС криминалац је криминалац! Умјесто да се окренемо ПРАГМАТИЧНОСТИ, и оставимо НАПРЂИВАЊА, ми никако да направимо тај јебени искорак – ЕВОЛУЦИЈУ СВИЈЕСТИ!

  На овим изборима гласаћу за Дражена јер:
  – показао је ко је и шта је својим ВОЛОНТЕРСКИМ радом у мјесној заједници
  – има жељу да мијења ствари на БОЉЕ
  – воли овај град, воли ову земљу

  А за градоначелника гласаћу за Стевандића јер:
  – је љекар
  – код јавних наступа износи аргументе
  – залаже се за наталитет
  – уважава сугестије, критике (ово је јако важно)
  – има визију града (мени је супер идеја да дајаци преплаве Врбас, мислим да сваки становинк овог града који воли Бања Луку и Врбас треба имати свој дајак)
  – борац је, не повлачи се из борбе

  Разлози због којих НЕЋУ гласати за:

  Чавића:
  – потрошен је политичар
  – сјећам се кад је без икакве потребе галамио у Народној скупштини Републике Српске везано за злочин у сребреници
  – бахато понашање док је био предсједник
  – полтронски је довео на власт Милорада Додика
  – човјек нема визију будућности овог града
  – не свиђа ми се лого његове партије (оне окренуте пирамидице)

  Гаврановић:
  – тотално је безидејан, заправо ми више личи на бирократског мољца, који се скрива иза бирократских ријечи и општих флоскула
  – нема свог идентитета
  – крије се иза странке
  – не може допријенијети просперитету овог града

 37. lasta, 17.08.2012. 22:13:20

  Ja Доктора не поменух. Прочитајте поново мој коментар, у којем позивам да се „закопају ратне сјекире“, јер свађа коментатора (активиста двије поменуте странке) иде у корист г-дину Гаврановићу. Нису ова двојица учествовала у удруженом подухвату деурбанизације Бање Луке, већ управо тај трећи чије лоше стране вишедеценијске владавине Бањом Луком и не помињете у коментарима. Дакле, усмјеримо се на оно што је лоше, да видимо како да то побољшамо када дође до промјена!

  Без обзира што нећемо јавно подржати ниједног кандидата, ми нећемо стајати на путу ни г-дину Чавићу, ни Стевандићу. Бићемо коректни уколико не буде велике некоректности с друге стране. За вријеме трећег владавине кандидата је успостављен овај ненародни систем, докрајчена је БЛ привреда, посао у граду су добијала у 90% фирме из родног краја актуелног зградоначелника, уништени су паркови, планирају посјећи и неке алеје (Росуље), запошљавани су непотребни кадрови у администрацији (углавном партијске, кумовске, рођачке везе), све осим ужег језгра града је јад и чемер. У исто вријеме, Кастел пропада, Врбасом пливају фекалије (онда се захвате код Ребровачком моста, па петком увече перу улице истим тим фекалијама), није изграђен колектор за пречишћавање отпадних вода, није изграђен вреловод, 400 људи на чекању за јавне кухиње, тек 60 000 КМ за 6 удружења инвалидних лица,… а за одржавање ГОБ-а месечно 70 000 КМ (базен коштао 17,6 милиона КМ), за стадион с вјештачком травом у Крупи милион КМ (рафтинг 6,5 милиона КМ), концерт Лепе Брене+гладијатори 600 000 КМ, концерт Здравка Чолића 200 000 КМ.

 38. Nama sam treba sloge i znanja da se pokrene privreda. Ostalo sve što se piše može da se realizuje kada se našim porodicama obezbijedi posao i normalni uslovi za život i rad porodice. Dajaci jesu ponos i istorija našega grada ali od toga malo koristi imaju građani. Zato još jednom pozivam sve kandidate da svoje programe razvoja i njihovu realizaciju kako će da se oživi privreda dobro spreme i priprema kada budu izlagali. Bez realizacije istih nema ništa. A mi svi znamo što se napisa i kaza u ovim porukama. Znamo mi to sve al neznamo KAKO će privreda da se pokrene.

 39. zlizo, 21.08.2012. 14:17:20 [

  Мала корекција:
  – то се не зове коалиција него платформа,
  – у министарству је најпрофитабилнија функција она министарска – овдје је у питању фотеља директора Клиничког центра.

 40. Upravo sam se vratio iz Slovenije gdje sam malo pečalbario.I tamo je ufatila besposlica.
  Malo sam posmatrao kolumne i komentare,te sam odlučio da i ja dam svojih par rečenica.
  Do sada sam simpatizer PDPa. Žao mi je što moj dragi Profesor Ivanić i ekipa nisu smogli snage da istaknu svog kandidata. Onda bi to bilo i demokratski i progresivno…
  Već kad se to nije desilo situacija je dobra imamo 3 kandidata. Nije jednoumlje..ima se šta birati.
  Sve tri kandidata ispunjavaju uslove i mi kao vlasnici naših glasova će mo na akcionarskoj skupštini početkom oktobra dati svoje uloge.
  U ovoj kolumni za sada vodi ubjedljivo dr Stevandić…
  vodi jer Čavić i Gavranović nisu izašli na kolumnistički mejdan. Za sada je dr Stevandić korektan mejdandžija.
  Ovo je savremeno vrijeme, vrijeme elektronike i modernog komuniciranja.
  Svakako za odgovorne funkcije i trebaju ljudi koji su okrenuti istinski savremenom.
  Kolumna je aktuelna i pozivam dr Stevandića da nastavi dostojanstveno i korektno.
  Nisam našao ni jednu ružnu ili uvredljivu riječ na račun svojih protivnika.
  To mi se sviđa…a glas nedam unaprijed nikom!

 41. Za sada se zna da gospodina Gavranovića podržava DNS. Klapa čubrinih ljudi koji su po nalogu međunarodnika prebjegli iz SDSa i snašli se. Kad mogu oni može i ta partija HVIDRA.Nakon posjete Krminama Gavranović vodi u Krminama.
  Moj PDP podržava Čavića, a kako kažu na Laušu i socijalistički Mihljicini radikali… i kod nas na Laušu za sada Čava vodi ubjedljivo.
  Dr Stevandića podržavaju Banjalučki penzioneri, Boračka organizacija i porodice koje imaju objekte a ne mogu legalizovati. Dr Stevandić za sada vodi kod penzionera, i dalje u ovoj kolumni.
  Pripreme za kampanju se zahuktavaju. Najvažnije je da bude korektno.

Оставите одговор