Хтио се запалити испред хотела \’\’Босна\’\’!

Борис Пећанац (28) из Бањe Луке запријетио је данас да ће се запалити испред хотела "Босна" у центру града јер му је, како тврди, Предраг Сладојевић, власник бившег мотела "Тајна", остао дужан 2.500 КМ на име неисплаћених плата, пишу "Независне новине”. Овај младић је око 14 часова обавијестио полицију да се налази у Карановцу, те […]

четвртак, септембар 1, 2011 / 18:11

Борис Пећанац (28) из Бањe Луке запријетио је данас да ће се запалити испред хотела "Босна" у центру града јер му је, како тврди, Предраг Сладојевић, власник бившег мотела "Тајна", остао дужан 2.500 КМ на име неисплаћених плата, пишу "Независне новине”.

Овај младић је око 14 часова обавијестио полицију да се налази у Карановцу, те да ће за 15 минута доћи пред хотел "Босну" и запалити се.

"Полиција је одмах обавијестила ватрогасце, који су такође у рекордном времену стигли пред главни улаз у поменути хотел", испричао је извор "Независних" близак полицији.

Додао је како полиција није одмах имала опис особе која је запријетила да ће се запалити, па су полицајци зауставили неколико "сумњивих" који су пролазили поред хотела у центру града.

Око 15 часова испред главног улаза у хотел појавио се млађи мушкарац, држећи пластичну флашу од пола литра у којој се налазио бензин.

Ово је био знак полицији, али и ватрогасцима, који су обукли противпожарна одијела и стали у непосредну близину Пећанца.

Младић је рекао како се зове, те да је он особа која је позвала полицију, а затим је већ окупљеним новинарима испричао разлоге због којих се одлучио запалити.

"Радио сам у мотелу ‘Тајна’ као конобар годину дана и исплатили су ми свега двије плате. Остали су ми дужни око 2.500 КМ и када сам рекао власнику Предрагу Сладојевићу да ћу га тужити, он ми је одговорио да тужба на суду неће проћи, јер сам цијело вријеме радио на црно", испричао је видно узбуђени Пећанац, додавши како он није једини радник коме је поменути Сладојевић остао дужан.

Пећанац је појаснио како је током његовог рада у поменути мотел ушла и инспекција, те га затекла како ради на црно.

"То је власник заједно с инспекцијом успио заташкати", устврдио је Пећанац.

Након што је дао изјаву новинарима, Пећанца су привели полицајци и одвели на саслушање.

Приликом уласка у полицијски аутомобил, Пећанац је добацио: "Поздравите ми пуно Ранку Мишић", и отишао.

Ранка Мишић, предсједница Савеза синдиката РС, нам је у телефонском разговору казала како јој није познат Пећанчев случај, те како јој такође није познато да се овај радник обраћао Савезу синдиката за помоћ.

Сладојевић је данас за "Независне" потврдио да је Пећанац радио у мотелу, али је истакао како му није остао дужан.

"Данас је 1. у мјесецу, па ни у министарству се не добије прије новац", казао је кратко Сладојевић.

Након што смо га упознали с изјавом Пећанца да му је бивши послодавац исплатио тек двије плате за годину дана, Сладојевић је одговорио да ни он није толико радио у мотелу "Тајна", а затим завршио да не жели даље причати преко телефона.0 КОМЕНТАРА

 1. e, moj Pećanac!koga treba kazniti:
  Prevaranta ili prevarenog?
  Pljačkaša ili opljačkanog?
  Ubicu ili žrtvu?
  Zločince ili onoga nad kojim je izvršen zločin?
  Onoga koji svojata RS, pustoši je i prodaje , ili onoga ko se borio za nju, dao za nju ruku, nogu, zdravlje, sina jedinca, dva sina, brata…, komšiju, prijatelja…?
  Onoga koji kupuje našim parama avione, helikoptere, jahte, vile, koji ima milijarde, ili gladne sirotane praznih džepova?

 2. Тужна је истина да у сваком граду постоје кретени којима је дозвољено да раднике држе на црно.
  Моја је сестра радила код нацисте који има радио у Брчком,да не прљаш руке говнима пола му опрости а пола га принуди да ти исплати.
  Жао ми је обичних људи,ко није у стању да плати раднике нека ради сам или са својом женом,љубавницом и бабом што пуши на балкону!

Оставите одговор