Хрватски фудбалери не иду у Аушвиц

Хрватска фудбалска репрезентација неће по узору на репрезентације Њемачке, Енглеске, Италије и Холандије посјетити логор смрти Аушвиц и одати почаст за више од милион жртава тог логора, одлучио је Хрватски фудбалски савез, истичући да ће репрезентације одати почаст жртвама комунизма. Како пише „Јутарњи лист”, као главни разлог наводи се чињеница да је Аушвиц од Варке, […]

субота, јун 9, 2012 / 13:11

Хрватска фудбалска репрезентација неће по узору на репрезентације Њемачке, Енглеске, Италије и Холандије посјетити логор смрти Аушвиц и одати почаст за више од милион жртава тог логора, одлучио је Хрватски фудбалски савез, истичући да ће репрезентације одати почаст жртвама комунизма.

Како пише „Јутарњи лист”, као главни разлог наводи се чињеница да је Аушвиц од Варке, града у коме је смјештена хрватска екипа удаљен око 300 километара.

Предсједник савеза Влатко Марковић изјавио је да свако има право на своје мишљење, а да је сам за вријеме Југославије, посјетио злогласни нацистички логор у коме је убијено више од милион људи.

„Нећемо у Аушвиц, али је скоро 90 одсто сигурно да ћемо посјетити неки меморијални центар и одати почаст убијеним пољским официрима у Катинској шуми”, рекао је Марковић.Оставите одговор