Холивуд и Православље: С три се прста крсти Џонатан Џексон

25 јуна у Лос Анђелесу је одржана 39 годишња церемонија додјеле награде "Дневни Еми" – у оквиру које се такмиче најбољи дневни телевизијски програми у САД-у. Међу награђенима је био познати холивудски глумац – Џонатан Џексон, који је добио Еми као најбољи глумац драмског серијала за улогу у пројекту „Главна болница“. Након што је објављено […]

субота, 30 јуна, 2012 / 07:03

25 јуна у Лос Анђелесу је одржана 39 годишња церемонија додјеле награде "Дневни Еми" – у оквиру које се такмиче најбољи дневни телевизијски програми у САД-у.

Међу награђенима је био познати холивудски глумац – Џонатан Џексон, који је добио Еми као најбољи глумац драмског серијала за улогу у пројекту „Главна болница“.

Након што је објављено име побједника, Џексон је изашао да прими награду и уздрмао све који су били присутни као и милионе људи који су пратили телевизијски пренос додјеле награда. Глумац се прекрстио, признао вјеру у Свету Тројицу и захвалио се калуђерима на Светој Гори Атонској који се моле за цијели свијет.

Џонатан Џексон је рођен у породици „адвентиста седмог дана“ али је прије двије године заједно са породицом прешао на Православље. По ријечима глумца, желио је да буде међу онима који не говоре много а којима је молитва приоритет. „Љепоту православља може осјетити свако. Уколико си по рођењу човјек који припада другој традицији или другом менталитету, прелазак на Православље је веома тежак. Али онај који може савладати себе, добија истинску радост и благослов.“ – каже Џонатан Џексон.

Еми се додјељује за америчку телевизијску продукцију. Сматра се еквивалентом Оскара. Награда обухвата више различитих категорија а одлуку о побједнику доносе три компетентне организације. Међу категоријама је и Дневни Еми који је ове године припао новом Православцу Џонатану Џексону.

Извор: православие.ру
Превод: Вукашин Беатовић0 КОМЕНТАРА

  1. Mr Biggy, 01.07.2012. 12:52:55 [43642]

    Чини вам се. У Холивуду религија има велики значај јер су ту људи који имају много новца а они који имају много пара склони су свему и свачему, зато тамо имају оне попут Чарлија Шина који је пробао све што се може пробати за новац па је нон стом на неким одвикавањима и под санкцијама, али имају и оне који се непрекидно покушавају пронаћи у некој религији како не би кренули путем порока, расипништва итд. Новац је чудо, није ни онима што га имају на претек баш толико лако. 🙂

  2. Вукашин

    Ма мислим…чини се да је религија у ствари помодарство у Холивуду.Кабала,сајентизам и сл. привлаче „звезде“ да би привукле масе и самим тим долази до моће,новца…

    Искрено се надам да Православље неће постати једна од ти привремено актуелних религија.