Небојша Вукановић

Хоће ли Додик напустити Сарајево, или ће постати Бакировац?

Тражећи разне поводе, Милорад Додик је у више наврата у протекле 4 године, док је био у опозицији, тражио да се српски представници повуку из заједничких институција, а последњи пут је то урадио прије тачно годину дана након прве срамне пресуде Орићу и Нухићу.

понедељак, децембар 3, 2018 / 17:21

Додик је користио сваки повод да се обруши на српске представнике у заједничким институцијама, који нису чланови његовог СНСД-а, и називе их издајницима, отпадницима, бакировцима, потурицама…

Сада када је он дио власти нема више позива да се напусте институције, и Додик као члан Предсједништва БиХ, најважније функције, није први напустио фотељу и позвао све остале.

Шта се то десило са Додиком, и како се за кратко вријеме догодио велики заокрет, понашању и ставовима, од како је сјео у нову фотељу? Како се Шефик Џаферовић од ратног злочинца претворио у партнера?

Вук длаку мијења, али ћуд не! Додик ће промијенити стотину вјера да уђе у власт и учини што му срцу драго. Да није било пресуде Орићу, и незгодног тренутка због реакција јавности у Српској, нема сумње да би Додик јуче био у Мостару и сједио са побратимима Драганом Човићем, Бакиром Изетбеговићем и Шефиком Џаферовићем. Он је са њима сигурно био срцем и мислима, од брата Драгана одмах добио извјештај шта је договорено, и нема сумње да ће СНСД, ХДЗ и СДА ускоро направити природну коалицију и формирати власт у БиХ.

Пресуда Орићу и Нухићу, као и предмет „Вила на Дедињу“, „Бобар и Банка Српске“ и остали, прекриће прашина и отићи у заборав, као дио трулих компромиса, политичких притисака и уцјена које су заробиле правосудни систем и државу.5 КОМЕНТАРА

 1. Zasto znak pitanja u naslovu kada ste vec dali odgovor ?

  Вук длаку мијења, али ћуд не! Додик ће промијенити стотину вјера да уђе у власт и учини што му срцу драго.

 2. Sastanak sa SAD, nema zastave RS
  Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović počeli su u zgradi Predsjedništva BIH sastanak s delegacijom Sjedinjenih Američkih Država

  Toliko o principima Bajinim

 3. Secijas je vec postao,narucio namjestaj iz Turske.Jedino mu siljte jos premekano..

  Ja molim Boga(Allaha)ne 5 nego 6 puta.Dnevno.Da nam ga pozivi,za Nikolu molim 3x dnevno.Za Simu Puzigacu ne molim nikako,on je lopov.Snacice se sam.

 4. Ахмеде,

  значи за мене само сабах, подне и киндија, хвала, нисам очекивао толику посвећеност вјери од грађанина-„невјерника“.

  Иначе, добро се ти молиш, на правом си, слободно могу рећи на дејтонском путу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *