Хипо банка за активно учествовање у привредном сектору

Министар финансија Републике Српске Зоран Тегелтија разговарао је данас са директором Хипо Aлпе Адриа банке Самуелом Влчаном о политици банке у односима са привредом Српске у наредном периоду, те подршци у политикама Владе према јавним предузећима и процесу реструктурирања ванбуџетских фондова. Влчан је исказао посебну заинтересованост према трезорским записима и дугорочним обвезницама Републике Српске, уз […]

уторак, јун 7, 2011 / 13:45

Министар финансија Републике Српске Зоран Тегелтија разговарао је данас са директором Хипо Aлпе Адриа банке Самуелом Влчаном о политици банке у односима са привредом Српске у наредном периоду, те подршци у политикама Владе према јавним предузећима и процесу реструктурирања ванбуџетских фондова.

Влчан је исказао посебну заинтересованост према трезорским записима и дугорочним обвезницама Републике Српске, уз напомену да ће банка у наредном периоду формирати независну јединицу за финансирање јавног сектора, саопштено је Министарства финансија.

Осим тога, директор Хипо банке изразио је опредијељеност банке да активно учествује у подршци привредном сектору, посебно извозним предузећима.

Као основна подручја интересовања, он је навео хидропотенцијал, шумске ресурсе и дрвопрерађивачку индустрију, те сектор грађевинарства, кроз извоз интелектуалних знања грађевинских компанија из Српске.Оставите одговор