Хипо банка Бања Лука – прва банка посредник у осигурању

Хипо Алпе-Адриа-Банк а.д. Бања Лука прва је банка у Републици Српској која ће се бавити посредовањем у осигурању између клијената, физичких и правних лица, и осигуравајућих кућа, а на основу рјешења које је издала Агенција за осигурање РС. „Хипо банка је испунила све прописане услове за добијање дозволе те очекујемо да ће улазак реномираних домаћих […]

четвртак, март 7, 2013 / 13:51

Хипо Алпе-Адриа-Банк а.д. Бања Лука прва је банка у Републици Српској која ће се бавити посредовањем у осигурању између клијената, физичких и правних лица, и осигуравајућих кућа, а на основу рјешења које је издала Агенција за осигурање РС.

„Хипо банка је испунила све прописане услове за добијање дозволе те очекујемо да ће улазак реномираних домаћих банака у послове осигурања допринијети развоју осигурања у РС. Банкоосигурање доноси бољи квалитет услуга, који се кроз нове методе продаје и пакете производа нуди потенцијалним осигураницима и веома је развијено у западној Европи, гдје се у појединим земљама и до 70% осигурања продаје кроз овај вид дистрибуције.“, изјавила је Божана Шљивар, директор Агенције за осигурање Републике Српске

Хипо банка ће преко своје службе „Хипо посредник у осигурању“ обављати дјелатност чији је искључиви задатак да, у име осигураника, ради осигурања или реосигурања ризика, повеже лица која траже осигурање или реосигурање и друштва за осигурање или реосигурање, приликом закључења, спровођења и испуњења уговора о осигурању или реосигурању.

Све ове услуге биће бесплатне за клијенте, а сама полиса осигурања остварена преко Хипо посредника биће повољнија у односу на тренутну тржишну цијену, а процес закључења полиса/понуда би се завршавао у просторијама банке и самим тим би био брз и ефикасан.

"Прва смо банка на тржишту РС која је добила дозволу од стране Агенције за осигурање. Имамо 50 лиценцираних и обучених Хипо брокера осигурања, који ће широм наше пословне мреже у преко 30 општина РС радити за интерес наших клијента кроз сарадњу са осигуравајућим кућама, заступајући клијенте у свим фазама уговора о осигурању.”, рекао је Горан Бабић, директор Хипо Алпе-Адриа-Банк а.д. Бања Лука.

Посредник у осигурању нема за циљ да продаје осигурање клијенту, већ да савјетује клијента при избору врсте осигурања, ризика од којих се треба осигурати и на који начин то урадити.

"Наша предност је у томе што ћемо клијентима широм РС, у преко 30 пословних јединица Хипо банке, нудити полисе/понуде осигурања неколико осигуравајућих кућа на једном мјесту по повољнијим условима. Ово ће за физичка и правна лица, без обзира да ли су клијенти Хипо банке, представљати велико растерећење, прије свега због уштеде новца, времена као и потребне радне снаге за обављање послова осигурања.“, додао је Бабић.

Хипо банка ће у наредним данима потписати прве уговоре о посредовању са водећим осигуравајућим кућама у РС, а одмах након тога клијенти ће бити у могућности да у пословницама банке изаберу неку од полиса/понуда осигурања.Оставите одговор

Хипо банка Бања Лука прва банка посредник у осигурању

Хипо Алпе-Адриа-Банк а.д. Бања Лука прва је банка у Републици Српској која ће се бавити посредовањем у осигурању између клијената, физичких и правних лица, и осигуравајућих кућа, а на основу рјешења које је издала Агенција за осигурање РС.

четвртак, март 7, 2013 / 11:24

Хипо Алпе-Адриа-Банк а.д. Бања Лука прва је банка у Републици Српској која ће се бавити посредовањем у осигурању између клијената, физичких и правних лица, и осигуравајућих кућа, а на основу рјешења које је издала Агенција за осигурање РС. Continue reading "Хипо банка Бања Лука прва банка посредник у осигурању"Оставите одговор