Хилари би да санкционише Сирију

Америчка државна секретарка Хилари Клинтон позвала је Сајвет безбедности Уједињених нација да Сирији уведе финансијске санкције, забране путовања и ембарго на оружје, како би се окончало 13-месечно крвопролиће у тој земљи. Хилари Клинтон је тај апел упутила на састанку групе „Пријатељи Сирије” у Паризу у четвртак, истог дана када је генерални секретар УН Бан Ки-Мун […]

петак, април 20, 2012 / 11:01

Америчка државна секретарка Хилари Клинтон позвала је Сајвет безбедности Уједињених нација да Сирији уведе финансијске санкције, забране путовања и ембарго на оружје, како би се окончало 13-месечно крвопролиће у тој земљи.

Хилари Клинтон је тај апел упутила на састанку групе „Пријатељи Сирије” у Паризу у четвртак, истог дана када је генерални секретар УН Бан Ки-Мун оптужио сиријског предсједника Башара ал-Асада да не поштује мировни план који је ступио на снагу прије недељу дана.

„У Савету безбедности морамо да се заложимо за резолуцију о санкцијама, укључујући путовања, финансијске санкције, ембарго на оружје, и да извршимо притисак који ће нагнати режим да поштује план Кофија Анана од шест тачака”, навела је америчка државна секретарка.

Према транскрипту њене изјаве на сајту Стејт дипартмента, Хилари Клинтон није се заложила за војну интервенцију у Сирији, али је истакла да је време за увођење оштријих мјера против Асадовог режима.

„Морамо да пореметимо Асадову равнотежу, тако што ћемо на сто ставити нове могућности”, казала је она на скупу 16 шефова дипломатија.Оставите одговор