Хашим Тачи најавио референдум о припајању Прешевске долине Косову

После више порука о "корекцији граница" Србије и Косова и "припајању" Косову Медвеђе, Бујановца и Прешева, косовски предсједник Хашим Тачи је најавио референдум о овом питању.

уторак, август 7, 2018 / 22:41

Како преноси портал КоССев,  Тачи је поновио да је предложио "мирну корекцију границе", за коју оцјењује да је у корист Косова и то "иако противници овог приједлога пропагирају подјелу и размјену територија".

"У таквој ситуацији, заиста не остаје ништа друго него да се оснаже грађани Републике Косово на доношење одлука, што им омогућава да сами одлучују ко је у праву, а која опција је у интересу Косова. Стога је императив омогућити нашим грађанима право на референдум, на којем радим да постане стварност", навео је Тачи на Фејсбуку.

Он је још једном одбацио могућност подјеле и размјене територија, али ни овог пута није појаснио шта конкретно подразумијева "корекција граница", преноси КоССев.

Тачи је раније рекао да ће до утврђивања границе доћи након што се Србија и Косово међусобно признају, те да ће се граница са Србијом договорити, као што је био случај са Црном Гором и Македонијом.Оставите одговор