Политика сјећања 3: Шпирић се придружује и именује – Говедарицу

Умјесто да се барем око неких неупитних ствари од значаја за Српску, а то су свакако све тековине ВРС, непобитно ујединимо, и такви догађаји као обиљежавање Дана Гатачке бригаде се тешко политизују у предизборне сврхе. Ово је трећи случај данас.

уторак, август 7, 2018 / 23:26

Потпредсједник СНСД-а Никола Шпирић рекао је данас Срни да је предсједник СДС-а Вукота Говедарица „избјегао постројавање Гатачке бригаде Војске Републике Српске када је бригади и његовим комшијама било најтеже“.

„Нажалост, данас на годишњицу те славне бригаде он би желио да их политички постројава што је нонсенс. Вукота Говедарица је ‘црна овца’ Гатачке бригаде и ништа више од тога“, оцијенио је Шпирић.

Поводом Дана Гатачке бригаде данас је у Гацку откривен споменик борцима из ове општине који су погинули у одбрамбено-отаџбинском рату.

Обиљежавању Дана Гатачке бригаде су присуствовали члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић и лидери СДС-а Вукота Говедарица и ПДП-а Бранислав Бореновић.

Гатачка бригада симболично обиљежава 7. август као дан сјећања на то када је та јединица 1992. године кренула на први борбени задатак.3 КОМЕНТАРА

  1. Наш весели народ лијепо каже “знам те пушко кад си пиштољ била“. Јевросима мајка Марка Краљевића рече: немој синко говорити криво ни по бабу ни по стричевима већ по правди Бога истинога. Да не знам шта је ко радио и ђе је ко, из садашње и власти и опозиције, био за вријеме Одбрамбено-отаџбинског рата, и у вријеме кад је несрећна баба преузела власт, све бих вјеровао. Овако, поклопите се ушима драга браћо, не правите се блесави, поштујте 2. Божју заповијест, не помињите рат у коме нисте учествовали, има нас који још мало памтимо.Многи од вас и у власти и у опозицији за вријеме прошлог рата добро сте се снашли, па сад можете куд хоћете и како хоћете, само не знам докле ће те.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *