Политика сјећања 3: Шпирић се придружује и именује – Говедарицу

Умјесто да се барем око неких неупитних ствари од значаја за Српску, а то су свакако све тековине ВРС, непобитно ујединимо, и такви догађаји као обиљежавање Дана Гатачке бригаде се тешко политизују у предизборне сврхе. Ово је трећи случај данас.

уторак, 7 августа, 2018 / 23:26

Потпредсједник СНСД-а Никола Шпирић рекао је данас Срни да је предсједник СДС-а Вукота Говедарица "избјегао постројавање Гатачке бригаде Војске Републике Српске када је бригади и његовим комшијама било најтеже".

"Нажалост, данас на годишњицу те славне бригаде он би желио да их политички постројава што је нонсенс. Вукота Говедарица је ‘црна овца’ Гатачке бригаде и ништа више од тога", оцијенио је Шпирић.

Поводом Дана Гатачке бригаде данас је у Гацку откривен споменик борцима из ове општине који су погинули у одбрамбено-отаџбинском рату.

Обиљежавању Дана Гатачке бригаде су присуствовали члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић и лидери СДС-а Вукота Говедарица и ПДП-а Бранислав Бореновић.

Гатачка бригада симболично обиљежава 7. август као дан сјећања на то када је та јединица 1992. године кренула на први борбени задатак.



3 КОМЕНТАРА

  1. Наш весели народ лијепо каже “знам те пушко кад си пиштољ била“. Јевросима мајка Марка Краљевића рече: немој синко говорити криво ни по бабу ни по стричевима већ по правди Бога истинога. Да не знам шта је ко радио и ђе је ко, из садашње и власти и опозиције, био за вријеме Одбрамбено-отаџбинског рата, и у вријеме кад је несрећна баба преузела власт, све бих вјеровао. Овако, поклопите се ушима драга браћо, не правите се блесави, поштујте 2. Божју заповијест, не помињите рат у коме нисте учествовали, има нас који још мало памтимо.Многи од вас и у власти и у опозицији за вријеме прошлог рата добро сте се снашли, па сад можете куд хоћете и како хоћете, само не знам докле ће те.