Хандке: Ја сам писац, нећу више одговарати на једна те иста политичка питања

Сусрет Аустријанца Петера Хандкеа, добитника Нобелове награде за књижевност 2019. са новинарима предвиђен за данас у његовом родном крају отказан је, саопштили су организатори, а како наводи Франс прес, "просрпски писац" је одбио да одговара на питања о реакцијама на награду.

среда, октобар 16, 2019 / 17:34

Седамдесетодмогодишњег Хандкеа, који живи близу Париза, а јуче је дошао у Корушку, разљутила су питања аустријских новинара о томе "како се осјећа послије реакције на његову Нобелову награду, у Босни, на Косову и у Албанији".

"Ни од кога нисам чуо нешто што би могло да ми да утисак да су прочитали нешто моје или да знају шта сам писао", рекао је Хандке, и како наводи јавна аустријска телевизија ОРФ, рекао је да мрзи новинаре и прекинуо разговор.

"Увијек је само једно исто питање, траже од мене да реагујем на реакције. Ја сам писац, долазим од Толстоја, од Хомера, Сервантеса, оставите ме на миру и не постављајте ми ту врсту питања", рекао је Хандке.

Према аустријским медијима, Хандке је рекао да више никад неће одговарати медијима који се, како је оцијенио, не интересују ни мало за његову књижевност упркос добијеној Нобелвој награди.

Петер Хандке познат је по подршци лидерима Срба у Републици Српској и предсједнику Србије Слободану Милошевићу, током ратова деведесетих година и касније, током суђења Милошевићу пред Хашким трибуналом.4 КОМЕНТАРА

    1. А на Фронталу отварам дискусију о томе ко је писменији. Док или Перо?
      Писменији политички, наравно…

Оставите одговор