Хан Пијесак: Радници Шуматранса блокирали пут због поништеног тендера

Представници Удружења аутопревозника "Шуматранс" са Хан Пијеска блокирали су данас камионима магистрални пут Соколац – Хан Пијесак – Власеница, јер су незадовољни што је поништен тендер којим су добили посао превоза шумске грађе. Представници "Шуматранса" захтијевају да предузеће "Шуме Републике Српске" повуче одлуку о поништењу тендера, одржаног 31. јануара, о извозу обле грађе са шумског […]

понедељак, фебруар 18, 2013 / 13:04

Представници Удружења аутопревозника "Шуматранс" са Хан Пијеска блокирали су данас камионима магистрални пут Соколац – Хан Пијесак – Власеница, јер су незадовољни што је поништен тендер којим су добили посао превоза шумске грађе.

Представници "Шуматранса" захтијевају да предузеће "Шуме Републике Српске" повуче одлуку о поништењу тендера, одржаног 31. јануара, о извозу обле грађе са шумског камионског пута до централног стоваришта "Мекоте", када је ово удружење добило посао.

Предсједник "Шуматранса" Раде Мумовић рекао је данас новинарима да ово удружење има 55 чланова и 35 возних јединица, те да је вриједност уговореног посла за ову годину износила око 550.000 КМ за извезених око 61.000 метара кубних обловине. Одлука о укидању тендера, наводи Мумовић, представља потенцијалну опасност о укидању централног стоваришта, тако да би око 55 чланова овог удружења остало без посла.

Према његовим ријечима, аутопревозници "Шуматранса" захтијевају да у посјету дођу министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Петар Ђокић и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Мирослав Миловановић.

Он је додао да су аутопревозници разговарали и са в.д. директора предузећа "Шуме Републике Српске" Јаковом Галићем који је навео да трпи велики притисак и пријетње од дрвопрерађивача.

Пут у центру општине Хан Пијесак блокиран је данас од 9.00 до 11.00 часова, уз наизмјенично пропуштање возила.

Мумовић је најавио да ће, све док не буду ријешени захтјеви аутопревозника, сваког дана од 10.00 до 11.00 часова бити блокиран магистрални пут у центру Хан Пијеска, уз наизмјенично пропуштање возила.

Вршилац дужности предузећа "Шуме Републике Српске" Јаков Галић изјавио је да неће бити повучена недавна одлука о поништењу тендера о извозу обле грађе са шумског камионског пута до централног стоваришта "Мекоте", којег је добило Удружење аутопревозника "Шуматранс" са Хан Пијеска.

Галић је рекао Срни да је разлог такве одлуке чињеница да су централна стоваришта укинута ради удовољавања захтјевима дрвопрерађивача са платоа Романије, Сокоца и Височника који су били у неравноправном положају у односу на дрвопрерађиваче из других дијелова Српске.Оставите одговор