Божовић: Мишковић плаћа америчке лобисте да оцрне Србију

Власник "Делта холдинга" Мирослав Мишковић ангажовао је једну од најскупљих америчких лобистичких компанија са намјером да створи утисак да се у Србији не поштују људска права и да се борби против корупције приступа селективно, рекао је данас државни секретар у Министарству унутрашњих послова Србије Владимир Божовић. Божовић је изјавио да је ту информацију добио током […]

понедељак, фебруар 18, 2013 / 13:01

Власник "Делта холдинга" Мирослав Мишковић ангажовао је једну од најскупљих америчких лобистичких компанија са намјером да створи утисак да се у Србији не поштују људска права и да се борби против корупције приступа селективно, рекао је данас државни секретар у Министарству унутрашњих послова Србије Владимир Божовић.

Божовић је изјавио да је ту информацију добио током недавне посјете Вашингтону и да претпоставља да је основни циљ да се Мишковић прикаже као жртва прогона или ускраћивања људских права.

Он је оцијенио да те лобистичке активности могу бити штетне по Србију у тренутку када очекује датум за почетак преговора о чланству у ЕУ.

"Међутим, нико од релевантних европских и светских званичника са којима смо имали разговоре нису имали ниједну примедбу на достигнути степен и ниво заштите људских права у спровођењу закона у Србији", рекао је Божовић.

Мирослав Мишковић и још девет особа, међу којима је и његов син Марко, ухапшени су 12. децембра због сумње да су злоупотребом службеног положаја извлачили новац из путарских предузећа и прибавили корист од близу 30 милиона евра.Оставите одговор