Хајде и то да видимо: Милован Ђорић одлази данас!

Некадашњем селектору А тима и директору свих млађих селекција недавно завршено Првенство Европе за кадете, на коме је Србија показала убједљиво најмања од свих учесница, уједно је био и последњи задатак као фудбалског радника. Након дебакла кадетске селекције Србије на Првенству Европе, одржаном у нашој земљи, фудбалски радник који је већ јако дуго присутан на […]

четвртак, мај 19, 2011 / 18:55

Некадашњем селектору А тима и директору свих млађих селекција недавно завршено Првенство Европе за кадете, на коме је Србија показала убједљиво најмања од свих учесница, уједно је био и последњи задатак као фудбалског радника.

Након дебакла кадетске селекције Србије на Првенству Европе, одржаном у нашој земљи, фудбалски радник који је већ јако дуго присутан на истакнутим позицијама у српском фудбалу, одлучио се на очекивани потез.

Ћорић је званично отишао у пензију прије двије године, до када је обављао улогу директра млађих селекција. Међутим, прихватио је позицију селектора 1994. годишта, али са њима није успио да оствари зацртани циљ, пласман на Првенство свијета за кадете у Мексику.

Ђорић је познат и под надимком Српски бек, и иако под сталним критикама јавности, већином због резултата са А и младом селекцијом, увијек је успијевао да буде један од најутицајнијих људи у нашем фудбалу.

Ђорић је као селектор предводио репрезентацију Југославије у квалификацијама за Свјетско првенство 2002. године у Јапану у Јужној Кореји. Плави су тада катастрофално подбацили. У срамотно лошој игри изгубили су од Русије, а пласман је изгубљен неријешеним исходом против Словенаца у Београду.

Познато је да је "први српски бек" имао сукоб са Драганом Стојковићем, Предрагом Мијатовићем, Савом Милошевићем…

Прије А селекције, Ђорић је био и селектор младе репрезентације. Генерација Саше Илића, Владимира Ивића, Марка Пантелића, Перице Огњеновића, Дејана Станковића… није успјела да се пласира на Европско првенство 2000. јер је у нараж мечу, који је одигран у Барселони, поражена од Енглеске са 3:0.

Млади су тада у квалификацијама, 18. августа 1999, доживели дебакл у Београду од Хрватске (6:2). Ђорић је и тада био заслужан за катастрофалне међуљудске односе у свлачионици младе селекције.

Као награду за учињено, добио је прилику да води кадетску селекцију на ЕП у Србији, гдје је још једном показао магично незнање.

Из тог, а и неких других разлога, његов одлазак у пензију неће проћи незапажено. Ако уопште оде, и ако га и после тога нешто буде могло зауставити у уништавању српског фудбала.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор