Барсини дресови: Први пут спонзор и црна гарнитура

Лого Уницефа неће више красити груди Барселониних играча. "Најк" је направио нову гарнитуру дресова за наредну сезону, гдје је лого Уницефа премјештен на задњу страну дреса, док ће се на предњој, први пут у историји, наћи име спонзора. Иначе на гостовањима, играчи каталонског клуба наступаће у црној опреми. Нова сезона доноси нову опрему код фудбалера […]

четвртак, 19 маја, 2011 / 18:47

Лого Уницефа неће више красити груди Барселониних играча. "Најк" је направио нову гарнитуру дресова за наредну сезону, гдје је лого Уницефа премјештен на задњу страну дреса, док ће се на предњој, први пут у историји, наћи име спонзора.

Иначе на гостовањима, играчи каталонског клуба наступаће у црној опреми.

Нова сезона доноси нову опрему код фудбалера Барселоне. За разлику од ранијих сезона, када су промјене на опреми биле минималне, опрему каталонске екипе наредне сезоне чека велико реновирање.

Највећа промјена на дресу Барселоне наредне сезоне неће бити само естетског карактера. Овај клуб, који је био познат по томе да на својој опреми нема спонзора, од наредне сезоне на грудима ће носити натпис "Qatar Foundation", фирме која је постала спонзор клуба.

Мјесто да наредних пет година буду на грудима фудбалера ове екипе, ова фондација је платила 150 милиона евра.

Лого Уницефа, који је био понос Барселоне, због ове промјене наћи ће се на леђима Месија, Инијесте и другова.

Друга велика промјена везана је за гарнитуру дресова коју ће Каталонци носити на гостовањима.

Када буду гостовали на "Сантјаго Бернабеу", "Местаји", "Ријазору" и другим стадионима, фудбалери Барселоне наступаће у црним дресовима.

На унутрашњости дреса исписан је мото овог клуба: "Заједно смо јачи", док је дрес направљен од рециклираног полиестера.

Ако неког занима, за израду једног дреса, примјеном нових технологија, утрошено је 13 бачених пластичних флаша.Оставите одговор